Η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη μεγάλη οθόνη

giannis-antetokounmpo Brett Davis
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ξεκίνησε η αναζήτηση ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν τον «Greek Freak» του NBA και την οικογένεια του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές στον κόσμο και πρωταγωνιστεί στο μαγικό κόσμο του NBA με τους Milwaukee Bucks. Μπορεί να μην έχει καταφέρει (μέχρι στιγμής) να στεφθεί πρωταθλητής, όμως για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βραβεύτηκε ως ο πολυτιμότερος παίχτης της διοργάνωσης.

Με το άστρο του «Greek Freak» να λάμπει πιο δυνατά από ποτέ, η Disney αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία με θέμα τη ζωή του Έλληνα superstar και έχει ήδη ξεκινήσει την αναζήτηση ηθοποιών. Η αποκάλυψη για την βιογραφική ταινία έγινε από τον ίδιο τον Αντετοκούνμπο σε ανάρτηση του στο Twitter.

«Η Disney θα γυρίσει μια ταινία βασισμένη στην ιστορία της οικογένειας μου και ψάχνει για ηθοποιούς που θα υποδυθούν εμένα και τον αδερφό μου, τον Θανάση, σε παιδική ηλικία. Δεν χρειάζεται εμπειρία. Βοηθάει αν μοιάζετε με τα όμορφα αγόρια των παρακάτω φωτογραφιών και αν έχετε εμπειρία από μπάσκετ. Διαδώστε το» έγραψε ο Αντετοκούνμπο.

Σκηνοθέτης της βιογραφικής ταινίας φέρεται να είναι ο Νιγηριανός κινηματογραφιστής Akin Omotoso, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Arash Amel. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Disney αναζητά δύο ηθοποιούς για να ενσαρκώσουν τον Αντετοκούνμπο, στις ηλικίες 13-15 ετών και 15-18 ετών, με το ανάλογο ύψος.

USA TODAY Sports / Ashley Landis

Εκτός από τα εκπληκτικά αθλητικά προσόντα του, ο Αντετοκούνμπο έχει κλέψει τις καρδιές των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο με την συγκινητική ιστορία του. Γεννημένος στην Αθήνα από Νιγηριανούς μετανάστες το 1994, ο Γιάννης και τα αδέρφια του πέρασαν εξαιρετικά δύσκολα χρόνια.

Τελικά όμως ξεχώρισε με το ταλέντο του στο μπάσκετ και το 2013, σε ηλικία 18 ετών, υπέγραψε συμβόλαιο με του Bucks. Από τότε έχει γίνει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους παίχτες του NBA, με πολλές ατομικές διακρίσεις και ένα ακόμα πιο λαμπρό μέλλον μπροστά του.