Πώς η Michelle Obama δείχνει τόσο φρέσκια στο Zoom

pos-i-michelle-obama-deixnei-toso-freskia-sto-zoom-michelle-obama-deixnei-toso-freskia-sto-zoom
ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στο τελευταίο της προεκλογικό μήνυμα προς τους ακόλουθούς της στο Instagram, η πρώην Πρώτη Κυρία δείχνει σχεδόν teenager!

Μετά από σχεδόν οκτώ μήνες «νέας κανονικότητας», υποθέτουμε ότι κάθε δραστήρια γυναίκα αντιμετωπίζει κάποια μορφή κόπωσης επικοινωνώντας με τον ...έξω κόσμο μέσω του Zoom. Κυρίως, επειδή το πρόβλημα έχει να κάνει με την διαρκώς αυξημένη ανάγκη να δείχνετε όσο πιο φρέσκια, αισιόδοξη και λαμπερή γίνεται στις επαγγελματικές ή κοινωνικές επαφές σας μέσω διαδικτύου -και μιας κάμερας που ζουμάρει κατευθείαν στο πρόσωπό σας. 

Τα καλά νέα είναι ότι δεν είστε η μόνη. Το ίδιο ζήτημα προβληματίζει ακόμη και την πρώην Πρώτη Κυρία Michelle Obama, η οποία στην τελευταία της ανάρτηση στοInstagram ήθελε να δείχνει όσο πιο καλύτερη και μεταδοτική γίνεται, με σκοπό να πείσει τους 42,4m ακόλουθούς της να μην χαραμίσουν την ψήφο τους. Γι’ αυτό και επικαλέστηκε τη βοήθεια του celebrity makeup artist Carl Ray. «Ήθελε να είναι λαμπερή και δροσερή, με σκοπό να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να αποκτήσει η ψήφος τους φωνή», λέει ο Ray, ο οποίος τα κατάφερε όσο δεν πήγαινε, παρατηρώντας την εικόνα της Michelle στο εν λόγω βίντεο. 

Πώς θα πετύχετε κάτι παρόμοιο κι εσείς; Ο makeup artist συμβουλεύει:

- Προσθέστε λάμψη, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό. Το σκληρό, έντονο φως της οθόνης του υπολογιστή δίνει περισσότερη γυαλάδα απ’ ότι εσείς νομίζετε, γι’ αυτό αρκεστείτε σε μια απλή κάλυψη με highlighter στις προβληματικές περιοχές -μάγουλα, ζώνη Τ και πιγούνι- και επικαλύψτε με ένα φαρδύ πινέλο στο οποίο θα έχετε απλώσει πούδρα λάμψης. 

- Μετά, επικεντρωθείτε στα μάτια. Το βλέμμα είναι το πιο σημαντικό σήμα που στέλνετε στους απέναντί σας, ιδίως όταν πολλές φορές η κάμερα το εμφανίζει περισσότερο κουρασμένο από την πραγματικότητα. Στην Michelle Obama δημιούργησα ένα πρώτο layer με υγρή σκιά στο φυσικό τόνο των βλεφάρων και πυροδότησα την φυσική γραμμή των βλεφαρίδων της με ένα eyeliner σε ματ σκούρα καφέ απόχρωση. Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να δώσετε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου, πιο ανοιχτού ματιού. 

- Το σύνολο της εικόνας ολοκληρώθηκε με το μακιγιάζ των χειλιών -το σημείο όπου όλοι οι θεατές επικεντρώνουν το βλέμμα τους κατά τη διάρκεια μιας online συνομιλίας. Κι ενώ στις ζωντανές κοινωνικές παρουσίες της η Michelle Obama είχε μια εμμονή στα κόκκινα κραγιόν, ο Ray τη συμβούλεψε να προβάλλει τη φυσική ζεστασιά των χειλιών της επιλέγοντας μια απόχρωση πολύ κοντά στο δέρμα του προσώπου της, με μια ιδέα λάμψης. «Το μπουργκουντί, αυτή η κοκκινωπή-καφέ απόχρωση που συνδέεται με το ομώνυμο γαλλικό κρασί, έκανε το θαύμα της. Το εφάρμοσα με ένα πινέλο ακριβείας, αφού πρώτα είχα περιγράψει τα χείλη της με αντίστοιχο χρώμα μολυβιού», λέει ο Ray. 

THE BEAUTY TEAM