Οι θαυμαστές του John Lennon τιμούν τη μνήμη του

oi-thaumastes-tou-John-lennon-timoun-ti-mnimi-tou

ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Στις 8 Δεκεμβρίου, 8 χρόνια μετά τη δολοφονία του John Lennon, διάφορες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλο τον κόσμο.

Πληθώρα εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί σε όλο τον κόσμο, για να τιμήσουν τη μνήμη του John Lennon, ινδάλματος μιας ολόκληρης εποχής, τριάντα χρόνια μετά τη δολοφονία του, έξω από το ξενοδοχείο Dakota στη Νέα Υόρκη.

Στις 8 Δεκεμβρίου, ανήμερα του θανάτου του στο Liverpool, γενέτειρα πόλη των Beatles, έχουν προγραμματιστεί συναυλίες από διάφορους καλλιτέχνες καθώς και μία αγρύπνια με κεριά στο Chavasse Park, στο Ευρωπαϊκό μνημείο ειρήνης, που είναι αφιερωμένο στο πρώην «Σκαθάρι», ενώ μία συναυλία με τον τίτλο «Lennon Remembered: The Nine Faces of John» θα δοθεί στο Echo Arena. Τέλος, μέλη των Quarrymen, της πρώτης μπάντας του Lennon, θα παίξουν τραγούδια από την εποχή που συνεργάζονταν μαζί του.

Η πιο γνωστή «εκδήλωση» όμως, είναι η συγκέντρωση εκατοντάδων fans μπροστά από το ξενοδοχείο Dakota όπου δολοφονήθηκε ο Lennon, κάτι που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα, εδώ και τριάντα χρόνια. Πλήθη κόσμου συρρέουν επίσης, στο μνημείο Strawberry Fields που βρίσκεται στο Central Park στη Νέα Υόρκη, ακριβώς απέναντι από το Dakota.

Ο Lennon δολοφονήθηκε από τον φανατικό του θαυμαστή Mark Chapman, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980. Από τότε ο δολοφόνος του τελεί ισόβια ποινή και οι αιτήσεις του για αναστολή έχουν απορριφθεί έξι φορές.