«Ενθουσιασμένος» ο Christopher Nolan με τις επιδόσεις του «Tenet» στα box office

christopher-nolan Bakounine
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Οι κινηματογράφοι είναι μέρος της ζωής, αλλά τώρα όλοι πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα» τόνισε ο σκηνοθέτης.

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε δραματικά τα σχέδια των χολιγουντιανών στούντιο φέτος και με την τεράστια αβεβαιότητα για το μέλλον της βιομηχανίας διστάζουν να κυκλοφορήσουν μεγάλες παραγωγές. Ανάμεσα όμως στις λίγες εξαιρέσεις που κατάφεραν να χαρούν οι θεατές στη μεγάλη οθόνη ήταν το «Tenet» του Christopher Nolan.

Με το μπάτζετ της ταινίας επιστημονικής φαντασίας με τους John David Washington και Robert Pattinson να υπολογίζεται περίπου στα 205 εκατομμύρια δολάρια, η γενικότερη κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα να μην ανταποκριθούν στις προσδοκίες των παραγωγών. Ο σκηνοθέτης όμως σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξη του στους Times πως είναι «ενθουσιασμένος» με τις επιδόσεις της ταινίας του στα box office.

«Η Warner Bros. κυκλοφόρησε το “Tenet” και είμαι ενθουσιασμένος που έβγαλε σχεδόν 350 εκατομμύρια δολάρια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nolan, εκφράζοντας όμως φόβους πως τα μεγάλα στούντιο δεν θα ερμηνεύσουν σωστά τις επιδόσεις της ταινίας στο πλαίσιο της πανδημίας.

«Αντί να δουν που τα κατάφερε η ταινία και πως αυτό θα τους προσφέρει τα απαραίτητα έσοδα, βλέπουν που δεν ανταποκρίθηκε στις προ κορωνοϊού προσδοκίες και θα αρχίσουν να το χρησιμοποιούν αυτό ως δικαιολογία για να αναγκάσουν [τις κινηματογραφικές αίθουσες ] να επωμιστούν όλες τις ζημιές από την πανδημία, αντί να μπουν στο παιχνίδι και να προσαρμοστούν – ή, με άλλα λόγια, να ανασυγκροτήσουν τη βιομηχανία μας» συμπλήρωσε ο Nolan.

Shutterstock / lapandr

Συνεχίζοντας ο σκηνοθέτης τόνισε την ανάγκη της βιομηχανίας και των θεατών να μην αγνοήσουν τη σημασία των κινηματογραφικών αιθουσών, εξηγώντας πως η εμπειρία της μεγάλης οθόνης αποτελεί «ζωτικής σημασίας πτυχή της κοινωνικής ζωής» που αξίζει να διατηρήσουμε.

«Μακροπρόθεσμα, η έξοδος στους κινηματογράφους είναι ένα κομμάτι της ζωής, όπως τα εστιατόρια και όλα τ’ άλλα. Αλλά τώρα, όλοι πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα» κατέληξε ο 50χρονος σκηνοθέτης.