Χωρίς Johnny Depp συνεχίζουν τα «Φανταστικά ζώα»

Johnny-depp Andrea Raffin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ηθοποιός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το franchise μετά από αίτημα της Warner Brothers.

Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον Johnny Depp, αφού μετά την ήττα του στα βρετανικά δικαστήρια στη διαμάχη του με την πρώην σύζυγο του Amber Heard, ο αστέρας του Χόλυγουντ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τα «Φανταστικά ζώα». Ο Depp, ο οποίος ενσάρκωσε τον Γκρίντελβαλντ στην spin-off σειρά ταινιών του Χάρι Πότερ, εξήγησε πως πήρε την απόφαση μετά από αίτημα της Warner Brothers.

«Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω πως η Warner Bros μου ζήτησε να παραιτηθώ από τον ρόλο μου ως Γκρίντελβαλντ στα “Φανταστικά ζώα” και σεβάστηκα και συμφώνησα σε εκείνη την απαίτηση» αναφέρει ο Depp στην ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην συνέχεια ο ηθοποιός εξήγησε πως η «σουρεαλιστική απόφαση στο βρετανικό δικαστήριο» δεν θα επηρεάσει τον αγώνα που δίνει για να πει την «αλήθεια» και τόνισε πως σκοπεύει να καταθέσει έφεση. Ο Depp υπογράμμισε πως θα συνεχίσει να μάχεται μέχρι να διαψεύσει τις κατηγορίες εναντίον και συμπλήρωσε πως «η ζωή και η καριέρα μου δεν θα καθοριστούν από αυτή τη στιγμή στην χρόνο».

Η Warner Bros δεν έχει σχολιάσει την είδηση, ούτε όμως και J.K. Rowling, η οποία έχει εκφράσει την συμπαράσταση της στον Depp. Αναμφίβολα πάντως η αποχώρηση του ηθοποιού θα προκαλέσει ακόμα περισσότερο προβλήματα στο franchise, πέραν των διακοπών στα γυρίσματα λόγω κορωνοϊού, αφού οι πρίκουελ ταινίες έχουν στόχο να εξιστορήσουν την άνοδο και πτώση του Γκρίντελβαλντ.

Τα γυρίσματα του «Φανταστικά ζωά 3» έχουν ξεκινήσει και η ημερομηνία της πρεμιέρας άλλαξε από το Νοέμβριο του 2021 στο καλοκαίρι του 2022. Λογικά λοιπόν η Warner Brothers θα βρίσκεται σε συζητήσεις με τον αντικαταστάτη του Depp, οπότε σύντομα αναμένεται επίσημη τοποθέτηση επί του ζητήματος.

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι ότι πρόκειται για τον δεύτερο μεγάλο ρόλο που χάνει ο Depp το τελευταίο διάστημα, αφού την περασμένη χρονιά η Disney πήρε την απόφαση να κάνει ένα reboot στους «Πειρατές της Καραϊβικής» με νέους πρωταγωνιστές.