Με το αζημίωτο η αποχώρηση του Johnny Depp από τα «Φανταστικά ζώα»

Johnny-depp Everett Collection
ΤΡΙΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Αμερικάνος ηθοποιός θα λάβει ολόκληρη την αμοιβή του αν και πρόλαβε να γυρίσει μόλις μια σκηνή στο νέο σίκουελ.

Ο Johnny Depp αναμφίβολα δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, αφού μετά την απόφαση της Disney να προχωρήσει στο reboot των «Πειρατών της Καραϊβικής» χωρίς τον Τζακ Σπάροου, η Warner Brothers του ζήτησε να αποχωρήσει από τα «Φανταστικά ζώα». Ένα νέο άρθρο του Hollywood Reporter πάντως αποκαλύπτει ότι ο Αμερικάνος ηθοποιός δεν τα έχει βάψει μαύρα, αφού θα λάβει ως αποζημίωση ολόκληρη την οκταψήφια αμοιβή του.

Η είδηση για το «χρυσό αλεξίπτωτο» του Depp προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση επειδή ο ηθοποιός πρόλαβε να γυρίσει μόλις μια σκηνή στο νέο spin-off του Χάρι Πότερ με τους Eddie Redmayne και Jude Law. Όπως εξηγεί πηγή του άρθρου, δεν πρόκειται για αποτέλεσμα κάποιας διαπραγμάτευσης, αλλά για τυπικό όρο στο συμβόλαιο.

«Όπως πολλοί αστέρες πρώτης γραμμής, ο Depp είχε έναν λεγόμενο pay-or-play όρο στο συμβόλαιο, σύμφωνα με τον οποίο ότι θα αποζημιωθεί πλήρως, είτε γυριστεί η ταινία είτε όχι, ακόμα και εάν αντικατασταθεί. Όπως συνηθίζεται με αστέρες αυτού του επιπέδου, δεν υπήρχε ρήτρα δεοντολογίας στο συμβόλαιο του, αν και προστέθηκε σε κάθε νέα ταινία» εξήγησε η πηγή.

Αν και η επίσημη ανακοίνωση του Depp ανέφερε ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί (και ως εκ τούτου δεν απολύθηκε), δεν είναι ξεκάθαρο τι θα είχε συμβεί στην περίπτωση που ο ηθοποιός αρνιόταν. Το χολιγουντιανό στούντιο από την πλευρά του έκανε λόγο για «αποχώρηση» του Depp από το franchise στην ανακοίνωση της και αφού τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του, επιβεβαίωσε πως η πρεμιέρα της νέας ταινίας θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2022.