Πώς θα κινηθούν οι τιμές των αεροπορικών μελλοντικά;

taksidi-aeroplano
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Με μείωση τιμών σε ναύλους αναμένεται να κινηθούν για το επόμενο διάστημα οι αεροπορικές, προκειμένου να προσελκύσουν τους ταξιδιώτες και να ισορροπήσουν την κατάσταση.

Η αποχή από τα ταξίδια στο εξωτερικό φάνηκε να είναι επιλογή, ακόμη και το διάστημα που η πανδημία είχε κοπάσει και τα σύνορα ήταν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς. Αυτό οδηγεί τις αεροπορικές εταιρίες σε νέες αποφάσεις για το μέλλον, προκειμένου να δελεάσουν και πάλι τους ταξιδιώτες στην… ψυχή να οργανώσουν ένα ασφαλές ταξίδι στο μέλλον.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, οι αεροπορικές πρόκειται να μειώσουν τους ναύλους για το επόμενο διάστημα δύο χρόνων, ώστε να κερδίσουν λίγο χαμένο έδαφος, αν και θα χρειαστούν χρόνια μέχρι την πλήρη ανάκαμψη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρει ότι οι αεροπορικές εταιρίες με επικεφαλής την Ryanair, αλλά και τα ξενοδοχεία θα οδηγηθούν σε μείωση τιμών από το καλοκαίρι του 2021 έως και το καλοκαίρι του 2022, προκειμένου να αυξηθεί ο όγκος των ταξιδιωτών και να επέλθει μια σχετική ισορροπία. Οι εκτιμήσεις του, πάντως, για επιστροφή στα επίπεδα τιμών του 2019 είναι ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια, αν και τα νέα για το εμβόλιο έφεραν αισιοδοξία και πιθανόν να επιστρέψουμε σύντομα στο 70-80% του 2019. Η επιστροφή στην ταξιδιωτική ζήτηση θα είναι ξαφνική, όπως αναφέρει , αν και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, μάλλον θα παραμείνουν εκτός των ταξιδιωτικών πλάνων των περισσοτέρων.