Ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός των ταξιδιωτών πολυτελείας μετά το εμβόλιο;

taksidi-europi-poluteleia
ΤΡΙΤΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Τα μελλοντικά ταξίδια πολυτελείας δείχνουν Ευρώπη σύμφωνα με έρευνα της Global Travel Collection.

Ένα ταξίδι και μάλιστα πολυτελείας φαντάζει σαν παραμύθι στην παρούσα φάση της πανδημίας. Ωστόσο ποτέ δεν παύουμε να κάνουμε πλάνα για το μέλλον και να έχουμε αισιοδοξία. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η πρόσφατη έρευνα της Global Travel Collection.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο σε 1000 άτομα που επιλέγουν ταξίδια πολυτελείας, τα οποία έχουν ως κύρια ανησυχία τους την ασφάλειά τους και τη διασφάλιση της υγείας τους κι όχι το οικονομικό κόστος.

Αυτή η κατηγορία ταξιδιωτών βλέπει διαφορετικά το ταξίδι, με το 18% να έχει ήδη κάνει κράτηση για ταξίδι στο μέλλον και το 16% να σχεδιάζει την επόμενή του απόδραση.

Το 43% δήλωσε ότι η αναμονή του εμβολίου είναι καθοριστική για τον σχεδιασμό του επόμενου ταξιδιού, σε αντίθεση με το 41% που θεωρεί ότι μπορεί να προγραμματίσει τώρα τις διακοπές του για το 2021 και 2022. Το 20% ωστόσο εκφράζει ανησυχία για τα ταξίδια και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο μέλλον. Στην αντίπερα όχθη, ένα 10% νιώθει άνεση να πραγματοποιήσει ταξίδι και μέσα στο 2020.

Όσον αφορά τους προορισμούς, το 63% επιθυμεί να ταξιδέψει στην Ευρώπη, το 21% σε Αυστραλία/Νέα Ζηλανδία, το 21% στην Καραϊβική, το 18% στην Αφρική, το 15% στην Ασία, το 14% σε Κεντρική και Νότια Αμερική, το 13% σε Καναδά και Μεξικό και το 4% σε Ανταρκτική.