10 ακυρώσεις συναυλιών και οι... δικαιολογίες τους

10-akuroseis-sunaulion-kai-oi-dikaiologies-tous

ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Κακοκαιρία, ξαφνικές αδιαθεσίες, χαμηλή προπώληση εισιτηρίων είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες δικαιολογίες, που το συναυλιακό κοινό ακούει τα τελευταία χρόνια, όταν ακυρώνεται κάποιο live που περιμένει καιρό. Οι παρακάτω περιπτώσεις όμως, απλά το… παράκαναν.

Morrissey - Ευαίσθητη μύτη

Μνημειώδης ήταν η αποχώρηση του Morrissey από το Coachella Festival το 2009. Όταν οι αισθητήρες της μύτης του ορκισμένου χορτοφάγου Moz, έπιασαν κάτι περίεργο στον αέρα, ο καλλιτέχνης δήλωσε «Μυρίζω καμένη σάρκα. Και προσεύχομαι στον Θεό να είναι ανθρώπινη». Και μετά από αυτό, έφυγε από τη σκηνή!

Death Grips- Η μη εμφάνιση ήταν η εμφάνιση

Το πειραματικό hip hop project Death Grips, το οποίο είδαμε και πρόσφατα στη χώρα μας, σκόπευε να εμφανιστεί στο Lollapalooza Festival φέτος, αλλά ενώ οι ώρες πέρναγαν και το κοινό αδημονούσε, οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν ότι τελικά οι Grips δε θα εμφανίζονταν. Το πλήθος εξαγριώθηκε, σπάζοντας τα όργανα που βρίσκονταν στη σκηνή, ενώ παράλληλα, το album της μπάντας έπαιζε στο background και ένα σημείωμα αυτοκτονίας προβαλλόταν στην οθόνη πίσω από τη σκηνή. Αυτό που υποστήριξαν οι ίδιοι ήταν ότι αυτή ήταν τελικά… η performance τους.

Celine Dion - Πληγωμένα αισθήματα

H Celine Dion ακύρωσε μια συναυλία της στη Nova Scotia, επειδή όπως είπε αργότερα ο μάνατζερ/σύζυγός της Renee Angelil, δεν μπορούσε να καταλάβει τα αρνητικά σχόλια που έκαναν τα τοπικά media για αυτήν. Αντίθετα εξοργίστηκε τόσο που αποφάσισε να μην εμφανιστεί ζωντανά στην πόλη του Καναδά.

Flo Rida – Ύπνος

Ο Flo Rida δεν εμφανίστηκε στο festival Fat As Butter, μιας και λίγη ώρα πριν βγει στη σκηνή, δήλωσε στους υπεύθυνους ότι τον είχε πάρει ο ύπνος και ήταν αδύνατο να τα καταφέρει…

Clash – Γυμναστική

Το 1982, οι Clash αναγκάστηκαν να ακυρώσουν το βρετανικό σκέλος της περιοδείας τους, επειδή ο Joe Strummer… άρχισε το τρέξιμο. Ο Strummer βρέθηκε μετά από μήνες στο Παρίσι, έχοντας αφήσει μούσι και έτρεξε στον τοπικό Μαραθώνιο.

Justin Bieber - Υπερβολικά sexy

O Justin Bieber ακύρωσε φέτος μια συναυλία του στο Oman, αφού οι Μουσουλμάνοι ηγέτες τον χαρακτήρισαν… «υπερβολικά sexy» για τα ήθη της χώρας τους.

Kings of Leon - Ιπτάμενα... απόβλητα

Στη διάρκεια μιας συναυλίας τους στο St. Louis το 2010, οι Kings of Leon δέχτηκαν επίθεση από… κουτσουλιές. Αφού είπαν μόλις τρία τραγούδια, αποχώρησαν από τη σκηνή και λίγο αργότερα, ο Nathan Followill έγραψε στο Τwitter του «Ένα περιστέρι έχ..ε στο στόμα του Jared». Αηδιαστικό.

Azaelia Banks – Diva

Η Azaelia Banks είναι γνωστή για το ότι ακυρώνει τα live της ρίχνοντας το φταίξιμο πάντα σε άλλους, όπως τον τεχνικό των Stone Roses που για κάποιον περίεργο λόγο της «χάλασε» τον ήχο στο Future Music Festival ή τα «τεχνικά προβλήματα» στο Festival Splendour In The Grass. Και τα δύο μέσα στην ίδια χρονιά.

Oasis - Ομηρικοί καβγάδες

Δύο είναι τα αδέρφια της μουσικής σκηνής που είναι γνωστά για τις έριδές τους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους αδερφούς Gallagher των Oasis. Το 2009 ακύρωσαν την εμφάνιση τους στο Rock En Seine, κυριολεκτικά ένα λεπτό πριν βγουν επί σκηνής. Αιτία φυσικά, ήταν άλλη μια έντονη λογομαχία του Liam και του Noel, που οδήγησε και στην παραίτηση του δεύτερου.

Supafest - Καμία απολύτως δικαιολογία

Ένα ολόκληρο festival, το Supafest ακυρώθηκε φέτος χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από τους διοργανωτές, μόλις μια βδομάδα πριν την έναρξή του. Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες, όπως η Missy Elliot, που δήλωσαν ότι ποτέ δεν έκλεισαν για το συγκεκριμένο festival, παρ ‘ότι το όνομά της βρισκόταν στην αφίσα…

* Και η… λαμπρή εξαίρεση

Οι Motley Crue ακύρωσαν μια εμφάνισή τους στη Νέα Υόρκη, λόγω καιρικών συνθηκών. Όταν έμαθαν όμως ότι ένας fan τους είχε ταξιδέψει από την Ιαπωνία μόνο και μόνο για να τους δει, ο Nikki Sixx πλήρωσε τα αεροπορικά του εισιτήρια και τη διαμονή του σε ξενοδοχείο, ώστε να δει το επόμενο show τους στο Atlantic City.