Οδηγίες προφύλαξης της επιδερμίδας σας εκτός σπιτιού

odigies-profulaksis-tis-epidermidas-sas-ean-prepei-na-kukloforeite-ektos-spitiou
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ποιοι είναι οι ασφαλείς κανόνες στον καθαρισμό του προσώπου σας, όταν πρέπει να πάτε στη δουλειά -εν μέσω καραντίνας.

Τη στιγμή που ο κορωνοϊός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος εκεί έξω, αλλά εσείς είστε υποχρεωμένες να προσέρχεστε κανονικά στο χώρο εργασίας σας, το να βρείτε τον καταλληλότερο τρόπο να διατηρείτε διαρκώς καθαρό το πρόσωπό σας πριν, μετά και ανάμεσα στο οκτάωρό σας, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. 
Ωστόσο, είτε δεν αλλάζετε με τίποτα την κλασική μέθοδο με νερό και σαπούνι, είτε είστε λάτρης των μοντέρνων προϊόντων ομορφιάς και θέλετε το πιο καινούριο τζελ που κυκλοφορεί, είναι σημαντικό να ξέρετε τον τύπο της επιδερμίδας σας -κανονική, ξηρή, λιπαρή, ευαίσθητη ή μεικτή. 
«Αυτό θα σας βοηθήσει αφενός να επιλέξετε προϊόντα που είναι σχεδιασμένα ειδικά για τον τύπο σας, και αφετέρου να αποκομίσετε τα βέλτιστα αποτελέσματα», λέει η Dr. Janet Prystowsky, καθηγήτρια δερματολογίας στην πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Mount Sinai, προτείνοντας σε γενικές γραμμές τη χρήση ενός απαλού προϊόντος, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα μάτια και τα χείλη, και ταυτόχρονα εξαιρετικά αποτελεσματικό για να απομακρύνει κάθε ίχνος ρύπων.

 Το μεγάλο λάθος με το πολύ ζεστό ή το πολύ κρύο νερό: Μπορεί να σας φαίνεται δελεαστικό να πλύνετε το πρόσωπό σας με λίγο ζεστό νερό, ιδίως αν είχατε μια κουραστική μέρα, γεμάτη και από έξτρα άγχος που δημιουργεί η επαφή με άλλα άτομα στο χώρο εργασίας -έστω και με αποστάσεις ασφαλείας. Ή, μπορεί να θέλετε να “ξυπνήσετε” το πρόσωπο και τον οργανισμό σας νωρίς το πρωί πριν ξεκινήσετε με όρεξη για δουλειά, ρίχνοντας άφθονο παγωμένο νερό. «Αλλά και στις δυο περιπτώσεις -πρωί και βράδυ-, το χλιαρό νερό είναι η καλύτερη επιλογή για τον ασφαλή καθαρισμό του προσώπου σας», τονίζει η Dr. Prystowsky, εξηγώντας: «Το κρύο νερό δεν θα απομακρύνει επαρκώς τους ρύπους, ενώ το ζεστό μπορεί να ξηράνει ή να ερεθίσει την επιδερμίδα σας, απογυμνώνοντας μεγάλο μέρος του εξωτερικού προστατευτικού φραγμού, κάτι που μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο, έχοντας το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου σας καλυμμένο κάτω από τη μάσκα». 

Τέλος, η Dr. Prystowsky δίνει τις οδηγίες για να καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας: «Το ιδανικό είναι να εφαρμόσετε τη λοσιόν καθαρισμού κάνοντας μασάζ μόνο με τα χέρια σας (καλά απολυμασμένα, εννοείται), καθώς τα πανάκια και τα σφουγγαράκια μπορεί να είναι πηγή βακτηρίων και να προκαλέσουν εξάρσεις ακμής, η οποία μπορεί να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της εξαιτίας του φαινομένου “maskne”. Κάντε αφρό με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις, και μην ξεχνάτε βασικές περιοχές του προσώπου, όπως το πιγούνι, το μέτωπο και τα πλαϊνά της μύτης. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα -μία το πρωί και μία το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο». 

THE BEAUTY TEAM