Γιατί έδωσε ο George Clooney από ένα εκατομμύριο δολλάρια σε 14 φίλους του;

george-clooney Denis Makarenko
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο χολιγουντιανός αστέρας αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δώρισε την αναπάντεχα μεγάλη αμοιβή του από το «Gravity».

Για πολλά χρόνια ο George Clooney ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες του Χόλυγουντ, όμως τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μια οικογένεια με την σύζυγο του, Amal Clooney. Πριν όμως πάρει τη μεγάλη απόφαση, ο ηθοποιός ήταν αρκετά πιο αυθόρμητος και γενναιόδωρος, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη του στο GQ.

Το περιοδικό φέτος τίμησε τον χολιγουντιανό αστέρα με το βραβείο του Icon of the Year, μαζί με την Megan Thee Stallion και τον Trevor Noah και στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Clooney εξήγησε γιατί έδωσε από ένα εκατομμύριο δολάρια στους 14 καλύτερους φίλους του. Το περιστατικό συνέβη μετά την εμφάνιση στο «Gravity» του Alfonso Cuarón το 2013.

Shutterstock / Denis Makarenko

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των παραγωγών, το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με την Sandra Bullock δεν αναμενόταν να σημειώσει μεγάλη επιτυχία, οπότε αντί χρηματικής αμοιβής ο Clooney συμφώνησε να πληρωθεί με ένα ποσοστό επί των εισπράξεων. Τελικά η ταινία όμως έκανε θραύση και ο Clooney πληρώθηκε αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Αντί όμως να τα αποταμιεύσει, ο ηθοποιός αποφάσισε να τα δώσει στους καλύτερους φίλους του.

«Σκέφτηκα πως χωρίς αυτούς δεν θα είχα τίποτα απ’ όλα αυτά. Και ήμασταν όλοι πραγματικά δεμένοι και σκέφτηκα πως βασικά εάν με πατήσει ένα λεωφορείο, όλοι τους είναι στη διαθήκη μου. Οπότε γιατί περιμένω να με πατήσει ένα λεωφορείο;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Clooney. Έτσι λοιπόν συγκέντρωσε 14 εκατομμύρια σε μετρητά και κάλεσε τους καλύτερους του φίλους στο σπίτι του.

REX/Shutterstock / Matt Baron

«Κράταγα έναν χάρτη και απλά έδειχνα όλα τα μέρη στον κόσμο που μπόρεσα να επισκεφτώ και όλα τα πράγματα που μπόρεσα να δω εξαιτίας τους. Τους ρώτησα, πως μπορεί κανείς να ανταποδώσει κάτι τέτοιο σε ανθρώπους και μετά τους είπα “τι λέτε για ένα εκατομμύρια δολάρια;”» εξήγησε ο ηθοποιός και μετά τους μοίρασε το τεράστιο χρημαστικό ποσό.