Πρώτη ματιά στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Viggo Mortensen

falling
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο χολιγουντιανός αστέρας έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στο κοινωνικό δράμα «Falling» με τον Lance Henriksen.

Έχοντας αποκτήσει πλούσιες εμπειρίες στις συνεργασίες του με μεγάλους σκηνοθέτες, ο Viggo Mortensen αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει μπροστά, αλλά και πίσω από την κάμερα και γύρισε την πρώτη του δραματική ταινία, το «Falling», με τον Lance Henriksen.

Στην ταινία ο Mortensen ενσαρκώνει τον John, ο οποίος ζει με τον σύντροφο του Eric (Terry Chen) και την κόρη τους Monica (Gabby Velis) στην Καλιφόρνια, μακριά από τον παραδοσιακό τρόπο ζωής στην επαρχία που άφησε πριν από πολλά χρόνια.

Ο πατέρας του John, ο Willis (Henriksen), ζει απομονωμένος στην οικογενειακή φάρμα και αρχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα άνοιας, οπότε αναγκάζεται να στραφεί στα παιδιά του στην Καλιφόρνια. Δυστυχώς όμως, τόσο ο John όσο και η αδερφή του Sarah (Laura Linney) αντιλαμβάνονται πως παρά τις αγνές προθέσεις τους, ο πατέρας τους δεν πρόκειται αλλάξει τον τρόπο ζωής του.

Εκτός από την σκηνοθεσία και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο Mortensen ανέλαβε και τη συγγραφή του σεναρίου, το οποίο ολοκλήρωσε το 2018. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του 62χρονου ηθοποιού έχει ήδη παρουσιαστεί σε αρκετά φεστιβάλ φέτος, όπως στο Sundance και το Τορόντο, αφήνοντας της καλύτερες εντυπώσεις.