Μήπως πίνετε περισσότερες θερμίδες απ' όσες χρειάζεστε;

anapsuktika-zaxari
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Δείτε τα σημάδια για να πάρετε τα μέτρα σας και να μειώσετε τα αναψυκτικά και τα κοκτέιλ που σας φορτώνουν κενές θερμίδες.

Έχετε συνεχές αίτημα δίψας
Μπορεί να μοιάζει περίεργο, αλλά το να πίνετε πολλά υγρά που δεν είναι νερό, τελικά μπορεί να σας κάνει να διψάτε αντί να σας ξεδιψά. Τα αναψυκτικά με ζάχαρη σε τακτική βάση μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνια αύξηση του σακχάρου του αίματος, που σημαίνει συνεχές αίσθημα δίψας, περισσότερα ούρα, ακόμη και ζαλάδες. Δοκιμάστε να προσθέσετε λεμόνι, lime ή μέντα στο νερό σας, για να αποκτήσετε γεύση χωρίς ζάχαρη.

Διαπιστώνετε κοιλιακό λίπος
Ένα μέσο κουτάκι αναψυκτικό φτάνει τις 150 θερμίδες, που ισοδυναμεί με 10 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, ενώ μερικοί χυμοί του εμπορίου φτάνουν ακόμη παραπάνω. Αν πίνετε κάτι από αυτά με τα περισσότερα γεύματα, καταλαβαίνετε ότι εύκολα εξηγείται η συσσώρευση βάρους, ειδικά γύρω από την κοιλιά. Μόνο ένα ποτό με ζάχαρη την ημέρα αρκεί για να μας προσθέσει περίπου 2,5-3 κιλά το χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες από το Χάρβαρντ. 

Παρουσιάζετε διάρροια
Τα διαιτητικά ποτά έχουν γλυκιά γεύση ακόμη και χωρίς τη ζάχαρη και μπορούν κι έτσι να κάνουν κακό στον οργανισμό σας. Τα τεχνητά γλυκαντικά που βρίσκονται σε διάφορα προϊόντα χωρίς ζάχαρη μπορεί να προκαλέσουν διάρροια, σύμφωνα με τη Mayo Clinic.