Grammys 2021: Η Beyoncé των ρεκόρ βάζει πλώρη για την κορυφή

beyonce Mario Anzuoni
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ισοφάρισε τον Paul McCartney στις υποψηφιότητες και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα τελετή του Ιανουαρίου.

Οι υποψηφιότητες των Grammy ανακοινώθηκαν την Τετάρτη και μεγάλη «κερδισμένη» φαίνεται πως είναι η Beyoncé, αφού η Αμερικανίδα είναι υποψήφια για εννέα βραβεία. Μέχρι στιγμής έχει προταθεί 79 φορές (και έχει 24 νίκες), κάτι που αποτελεί επίδοση ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών.

Shutterstock

Συνολικά η Beyoncé μοιράζεται τη δεύτερη θέση στη λίστα των καλλιτεχνών με τις περισσότερες υποψηφιότητες με τον Paul McCartney. Οι μόνοι που έχουν περισσότερες υποψηφιότητες στα Grammy είναι ο σύζυγος της Jay-Z και ο θρυλικός Quincy Jones με 80 ο καθένας.

Picturegroup/REX/Shutterstock

Εάν η Beyoncé κερδίσει τέσσερα από τα εννέα βραβεία για τα οποία είναι τότε θα γίνει η καλλιτέχνιδα με τα περισσότερα Grammy στην ιστορία του θεσμού, ενώ με οχτώ θα καταφέρει να ξεπεράσει και τους άνδρες της σχετικής λίστας. Η τελετή απονομής των Grammy με παρουσιαστή τον Trevor Noah έχει προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου 2021.