Σοβαρά παράπονα από The Weeknd και Justin Bieber για τις υποψηφιότητες των Grammy

the-weeknd-Justin-bieber
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Τα Grammys παραμένουν διεφθαρμένα, χρωστάτε διαφάνεια σε μένα, στους οπαδούς μου και στη βιομηχανία».

Οι υποψηφιότητες των Grammy για το 2021 ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μέρες και υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις, όπως το ρεκόρ της Beyoncé. Παράλληλα όμως υπήρχαν και αρκετά παράπονα, τόσο από τον The Weeknd για τον παραγκωνισμό του, όσο και από τον Justin Bieber για τις κατηγορίες στις οποίες είναι υποψήφιος.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter, ο The Weeknd εξέφρασε την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «After Hours» (που γενικότερα θεωρείται το καλύτερο του μέχρι στιγμής στην καριέρα του) με το «Blinding Lights» δεν έλαβε ούτε μια υποψηφιότητα, παρά το γεγονός ότι πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις.

«Τα Grammys παραμένουν διεφθαρμένα. Χρωστάτε σε μένα, στους οπαδούς μου και στη βιομηχανία διαφάνεια…» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος μουσικός. Ο πρόεδρος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών κι Επιστημών Ηχογράφησης Harvey Mason Jr. σχολίασε μέσω ανακοίνωσης στο Rolling Stone λέγοντας πως κατανοεί την «απογοήτευση» του The Weeknd και εξήγησε πως αν και ο καλλιτέχνης έβγαλε εξαιρετική μουσική, ο ανταγωνισμός φέτος ήταν μεγάλος.

Μέσω Instagram ο Bieber εξέφρασε τη δυσαρέσκεια που ήταν υποψήφιος σε pop κατηγορίες με τον ίδιο θεωρεί πως θα ταίριαζε περισσότερο να διαγωνιστεί στην R&Β κατηγορία, αφού ήταν «πολύ προσεκτικός και σκόπιμος» στο νέο του άλμπουμ.

«To “Changes” ήταν ένας R&B δίσκος. Δεν αναγνωρίζεται ως R&B δίσκος το οποίο μου φαίνεται πολύ παράξενο» σημείωσε ο Καναδός pop star στην ανάρτηση του. Παρά την «απορία» του πάντως για το γεγονός ότι είναι υποψήφιος σε pop κατηγορίες, ο Bieber εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αναγνώριση της Ακαδημίας.

Σε δηλώσεις του αυτή τη φορά στο Pitchfork, ο Mason Jr. εξήγησε πώς αν και έχουν στόχο να σεβαστούν τις επιθυμίες των καλλιτεχνών, οι απόψεις συχνά διίστανται σχετικά με τις κατηγορίες καθώς πρόκειται για κάτι εξαιρετικά υποκειμενικό, αλλά και που εξαρτάται από τον ευρύτερο ανταγωνισμό.