Οι 2 πιο αποτελεσματικές κινήσεις ευεξίας στην καραντίνα

oi-2-pio-apotelesmatikes-kiniseis-eueksias-stin-karantina-pio-apotelesmatikes-kiniseis-eueksias-stin-karantina
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η επιστήμη προτείνει: μαγείρεμα και κηπουρική είναι ο νέος διαλογισμός.

Όταν δεν έχετε πολλά πράγματα να κάνετε μένοντας διαρκώς κλεισμένη στο σπίτι, η ψυχική ισορροπία μπορεί να προέλθει από το ακριβώς αντίθετο: κάνοντας ό,τι μπορείτε περισσότερο σε πρακτικό επίπεδο. «Η δημιουργική πλευρά του εαυτού σας, που αναπαράγεται μέσα από πρακτικές κινήσεις όπως το μαγείρεμα ή η κηπουρική, είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχοσωματική υγεία σας όσο της διατήρησης της ομορφιάς σας», λέει τελευταία έρευνα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Jackson Memorial Hospital στο Μαϊάμι, δίνοντας μερικές χρηστικές συμβουλές που νικούν την πλήξη και το στρες προς όφελος της επιδερμίδας σας -και όχι μόνο.  

- Το μαγείρεμα δεν είναι πλέον αγγαρεία όταν βρίσκεστε 24 ώρες το 24ωρο μέσα στο σπίτι, αλλά μια δημιουργική διέξοδος: Και κάτι παραπάνω: ετοιμάζοντας μενού που αποτελούνται από καθαρές τροφές και όχι έτοιμες ή επεξεργασμένες, προσφέρετε ένα τεράστιο όφελος στην διατήρηση ευεξίας σας, αλλά και της προαγωγής της νεανικότητας της επιδερμίδας σας. Δώστε προτεραιότητα σε θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν τα λαχανικά, τα φρούτα, οι φυτικές ίνες και η άπαχη πρωτεΐνη. Βρετανοί επιστήμονες επισημαίνουν σε τελευταία έρευνα ότι όσοι εθελοντές έτρωγαν καθημερινά φρούτα και σαλάτες είχαν κατά 21% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κακή ψυχική διάθεση, ενώ μεγάλη βοήθεια προσφέρουν και τα συμπληρώματα σεληνίου, το οποίο θωρακίζει τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες. 

- Η κηπουρική παρέχει ισορροπία στην ψυχική υγεία και χαρά για τη ζωή: Η οικιακή κηπουρική είναι ένα «όχημα» για πιο υγιεινή διατροφή, καθημερινή σωματική δραστηριότητα, αλλά και ένας φυσικό τρόπος να διώχνετε το στρες. Ερευνητές από το Texas A&M University ανακάλυψαν ότι άτομα που έπασχαν από άγχος ή άνοια και ασχολήθηκαν με την κηπουρική, είχαν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα αισιοδοξίας και χαράς για τη ζωή, βοηθώντας τους επίσης στην απόκτηση εσωτερικής ηρεμίας και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

THE BEAUTY TEAM