Μακριά μαλλιά και καραντίνα πάνε πακέτο

makria-mallia-kai-karantina-pane-paketo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Μερικά επαγγελματικά μυστικά για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακραίνουν με στυλ, υγεία και λάμψη, όσο καιρό κι αν διαρκέσει το lockdown.

Αν κάτι ζηλεύει κάθε γυναίκα βλέποντας τις διασημότητες με τις υπέροχες μακριές μπούκλες να κυκλοφορούν είτε πάνω σε κόκκινα χαλιά είτε μόλις σηκωθούν από το κρεβάτι, δεν είναι αυτά καθ’ αυτά τα μεγαλειώδη μαλλιά, αλλά ο τρόπος που τα συντηρούν τόσο αφράτα και λαμπερά. Και ενώ μπορεί κάποιος να υποπτευθεί ότι κάτω από τόσο μακριές πλεξούδες -τόσο υπέροχα φορμαρισμένες και δυνατές-  ίσως κρύβονται σειρές από extensions, η celebrity hair stylist Jen Atkin, υπεύθυνη για τη συντήρηση της εικόνας των Jennifer Lopez και Sofia Vergara, λέει: «Πάρα πολλές γυναίκες εστιάζουν στην περιποίηση των τριχών τους από τη μέση έως τις άκρες, αλλά η ανάπτυξη δυνατών και λαμπερών μακριών μαλλιών οφείλεται κατά 90% στην διατήρηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής και την κατάλληλη θρέψη του οργανισμού». Να, ποιες είναι οι συμβουλές που ακολουθούν οι διάσημες πελάτισσες της Atkin.

- Οι ρύποι, η λιπαρότητα και τα σκληρά προϊόντα styling μπορούν να φράξουν τα θυλάκια και να επιβραδύνουν την γρήγορη και απρόσκοπτη ανάπτυξη της τρίχας. Γι’ αυτό, κάντε συχνά διαλείμματα από τη χρήση προϊόντων φορμαρίσματος ή τις τεχνικές εργασίες στο κομμωτήριο. Επίσης, απαρνηθείτε τις συσκευές στεγνώματος και ισιώματος που παράγουν υψηλή θερμότητα: «Είναι αυτές που υπονομεύουν την ικανότητα των μαλλιών σας να μεγαλώνουν χωρίς σπασίματα», τονίζει η hair stylist, προσθέτοντας.

- Η Atkin επιμένει πολύ στην αύξηση κατανάλωσης κατάλληλων πρωτεϊνών και σιδήρου. «Επειδή τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, χρειάζεστε επαρκείς ποσότητες στην ημερήσια διατροφή σας, ειδάλλως οι τρίχες σας θα είναι ξηρές, εύθραυστες και αδύναμες. Αν η διατροφή σας έχει σοβαρή έλλειψη σε κερατίνη (την πρωτεύουσα πρωτεΐνη για υγιή μαλλιά), μπορεί να παρουσιάσετε περιορισμένη ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής ή και τριχόπτωση. Το θείο που βρίσκεται στα αυγά, τα όσπρια, τη λαχανίδα και τη σόγια, παίζει σημαντικό ρόλο στη δόμηση της κερατίνης. Το ίδιο ισχύει και για ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και τα αμύγδαλα», συμβουλεύει η ειδικός, προσθέτοντας: «Ομοίως, η έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό είναι κύρια αιτία τριχόπτωσης, διότι οδηγεί σε αναιμία, η οποία διαταράσσει την παροχή θρεπτικών συστατικών στα τριχοθυλάκια και επομένως παρεμποδίζει τον κύκλο ανάπτυξης των τριχών. Καλύτερες πηγές σιδήρου για δυνατά μαλλιά που μακραίνουν υγιή, είναι οι ζωικές -κόκκινο κρέας, κοτόπουλο και ψάρια-, επειδή απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό».

- Η αναδομητική ιδιότητα κάποιων αιθέριων ελαίων βοηθά τα μαλλιά να τραφούν και να γίνουν υγιή και δυνατά, περιορίζοντας στο ελάχιστο το φριζάρισμα, γι’ αυτό η Atkin συστήνει: «Βάλτε λίγες σταγόνες έλαιο αργκάν, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο ή και απλό ελαιόλαδο στην παλάμη του χεριού σας και εφαρμόστε το στις ρίζες και στις απολήξεις των τριχών, αφήνοντας το έλαιο να δράσει για 25 λεπτά. Μετά, λουστείτε, ξεβγάλτε και απλώστε conditioner. Στεγνώστε τα μαλλιά σας χωρίς να εφαρμόσετε θερμότητα, τυλίγοντάς τα με μια απαλή πετσέτα για 15 λεπτά».