Παρουσία κόσμου θα απονεμηθούν τα Όσκαρ του 2021

oscar-trophy-oskar-brabeio Valeriya Zankovych
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η τελετή των 93ων βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον χώρο του κινηματογράφου, με πολλές πρεμιέρες και φεστιβάλ να αναβάλλονται ή να προσαρμόζονται στις ανάγκες της εποχής και να πραγματοποιούνται διαδικτυακά. Τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά νέα σε σχέση με τα εμβόλια που θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει μεγάλη αισιοδοξία για μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Έτσι λοιπόν η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αποφάσισε να απονέμει τα 93α Όσκαρ στις 25 Απριλίου 2021 κανονικά με κόσμο και όχι μέσω διαδικτύου. Την είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ακαδημίας σε δηλώσεις του στο Variety, τονίζοντας πως η τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theater του Λος Άντζελες, χωρητικότητας 3.400 ατόμων.

Shutterstock / Elliott Cowand Jr

Το Dolby Theater δεν έχει σχολιάσει την είδηση, ούτε έχει γίνει γνωστό τι μέτρα θα παρθούν ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παρευρισκόμενων. Σε αντίστοιχα βραβεία, όπως τα Emmy που απονεμήθηκαν τον Σεπτέμβριο, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής έκαναν την εμφάνιση τους μέσω βιντεοκλήσης.

Η επόμενη μεγάλη απονομή είναι των Χρυσών Σφαιρών στις 28 Φεβρουαρίου 2021, με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ να έχει δηλώσει τον Ιούλιο ότι η τελετή θα πραγματοποιηθεί ζωντανά. Αντίστοιχα εκπρόσωπος του Αμερικανικού Σωματείου Ηθοποιών, τα βραβεία του οποίου θα απονεμηθούν λίγο πριν τα Όσκαρ, σχολίασε πως επί του παρόντος εξετάζονται «πολλές επιλογές».