5 σταρ της ομορφιάς εξηγούν πώς μαγειρεύουν τις «πολυτελείς» κούρες τους

5-star-tis-omorfias-eksigoun-pos-mageireuoun-tis-poluteleis-koures-tous-star-tis-omorfias-eksigoun-pos-mageireuoun-tis-poluteleis-koures-tous
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες ομορφιάς γίνονται στην κουζίνα.

Δεν είναι μια πρόσκαιρη τάση της μόδας, αλλά ένα πανάρχαιο μυστικό ομορφιάς. Οι κούρες καθαρισμού, ενυδάτωσης, λάμψης και αντιγήρανσης της επιδερμίδας από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποτελούν εδώ και χιλιετηρίδες έναν ανεκτίμητο θησαυρό φυσικής ομορφιάς, με τους σύγχρονους επιστήμονες της κοσμετολογίας και της δερματολογίας να έχουν αποδείξει πως ό,τι υγιεινό βάζετε στο στομάχι σας, μπορείτε να το απλώσετε και στο δέρμα σας αποκτώντας πολύ πιο άμεσα οφέλη στην εξωτερική ομορφιά σας.
Υπάρχουν μάλιστα κάποιες πολύ πλούσιες και διάσημες σταρ, οι οποίες ενώ μπορούν να αποκτήσουν όποια πανάκριβη θαυματουργή θεραπεία ομορφιάς κυκλοφορεί στους κύκλους τους, εκείνες προτιμούν να απλώνουν στο πρόσωπό τους μόνο συστατικά που βρίσκουν στα ντουλάπια της κουζίνας τους.  

- Το μαρούλι είναι εξαιρετικά ευεργετικό στα δέρματα  που παρουσιάζουν ακμή, ενώ απομακρύνει με ήπιο τρόπο τη λιπαρότητα, το επιφανειακό σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Η πρώην Μις Κόσμος Priyanka Chopra εξηγεί στο Style Caster πώς εφαρμόζει το μαρούλι στο δικό της πρόσωπο, με μια παραδοσιακή ινδική συνταγή ομορφιάς: «Κόβω τους μίσχους και τα φύλλα από ένα όσο το δυνατόν πιο φρέσκο μαρούλι και τα βράζω σε ανάλατο νερό. Στη συνέχεια παίρνω ένα τουλπάνι ή επίδεσμο και τοποθετώ μέσα σε αυτό το βρασμένο μαρούλι δημιουργώντας ζεστές κομπρέσες, τις οποίες επιθέτω για λίγη ώρα σε όλο το πρόσωπο». 

- Η μεγαλύτερη πηγή β-καροτίνης, το «ταπεινό» καρότο, όχι μόνο προστατεύει το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά το καθαρίζει σε βάθος, επιτυγχάνοντας κυτταρική αναδόμηση. H Kendall Jenner, μέλος της οικογένειας Kardashians και επιτυχημένη επιχειρηματίας καλλυντικών, έχει πει στη Vogue: «Ανακατεύω δυο λιωμένα καρότα με τρεις κουταλιές της σούπας ανθόγαλα και μια κουταλιά λιναρόσπορο. Αφήνω το μείγμα στο πρόσωπό μου για 20 λεπτά και ξεπλένω με άφθονο χλιαρό νερό».

- Μια υπέροχη συνταγή για ντεμακιγιάζ που προτείνει το top model και δημιουργός εταιρείας οργανικών καλλυντικών, Miranda Kerr, σε συνέντευξή της στο W Magazine είναι η εξής: Βράστε μια χούφτα ωμά αμύγδαλα ώστε να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα, και έπειτα αλέστε τα στο μίξερ προσθέτοντας ένα μικρό αγγούρι με τη φλούδα του και δυο μεγάλες κουταλιές ροδόνερου. Σουρώστε το μείγμα και στύψτε το καλά με ένα τουλπάνι, τοποθετώντας το τελικό προϊόν του στραγγίσματος σε ένα μικρό βαζάκι, το οποίο θα αποθηκεύσετε στο ψυγείο. Απλώστε σε όλο το δέρμα με τη βοήθεια ενός κομματιού από βαμβάκι κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. «Απ’ τη μια θα έχετε ένα τέλειο προϊόν καθαρισμού και απ’ την άλλη θα νιώσετε μια πρωτόγνωρη αίσθηση σύσφιξης και ανανέωσης της επιδερμίδας σας», λέει η Kerr.

- Ποια είναι η φυσική μάσκα αντιγήρανσης που ετοιμάζει με τα χέρια της κάθε βράδυ η θρυλική Tyra Banks; «Απλά, κόβω μια ώριμη ντομάτα και την απλώνω απευθείας στο πρόσωπο και ιδιαίτερα στο μέτωπο, κοντά στα μάτια και γύρω από τα χείλη. Την αφήνω να δράσει για λίγα λεπτά και την αφαιρώ με κρύο νερό. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει», είπε στο Woman’s Health.

-Η Meghan Telpner, διάσημη διατροφολόγος, beauty coach και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων αυτοσχέδιων συνταγών ομορφιάς, συμβουλεύει: «Για τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα η μάσκα από πράσο και φρέσκο γάλα αποτελεί μια ιδιαίτερα αποτελεσματική κούρα. Πολτοποιήστε ένα πράσο προσθέτοντας σιγά-σιγά μια μεγάλη κουταλιά φρέσκο γάλα και αμέσως απλώστε το στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό».

THE BEAUTY TEAM