Πώς μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση μπορεί να δείχνει πανέμορφη και σέξι

pos-mia-gunaika-stin-emminopausi-mporei-na-deixnei-panemorfi-kai-seksi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Καθηλωτική στα 73 της, η Glenn Close αποκαλύπτει τα πολύ απλά μυστικά της αγέρωχης λάμψης της.

«Είμαι τρελαμένη με τη ζωή», έχει πει σε πρόσφατες συνεντεύξεις της. «Και μην ακούσω κανέναν να ξαναπεί ότι χάνεται η σεξουαλικότητά του όσο μεγαλώνει». Η πολυβραβευμένη ηθοποιός έχει ομολογήσει ότι διατηρεί ολόφρεσκη την όρεξή της για ζωή, φλερτ και έρωτα, χάρη στην διαρκή ενασχόλησή της με τα πράγματα που αγαπά. Και ένα μεγάλο ποσοστό της υψηλής ενέργειας που διαθέτει, οφείλεται και στην ενεργό συμμετοχή της στον μεγάλο αγώνα που δίνει ο φιλανθρωπικός οργανισμός Change 2 Mind, στοχεύοντας να εξαλείψει το στίγμα που περιβάλλει τις ψυχικές ασθένειες, αλλά και να καθοδηγήσει τον κόσμο να διαχειριστεί την κατάθλιψη και τον φόβο μέσα στην πανδημία. «Είναι πολύ χρήσιμο όταν κορυφαίοι αθλητές, διασημότητες της βιομηχανίας ψυχαγωγίας και προσωπικότητες από κάθε φάσμα της κοινωνίας αρχίζουν να μιλούν ανοιχτά γι’ αυτό που αντιμετωπίζουν, προσφέροντας ένα μικρό παράθυρο αισιοδοξίας στα άτομα που υποφέρουν περισσότερο, όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά». 

Αλλά παρ’ όλο που η επαγγελματική, κοινωνική και ερωτική ζωή της Glenn Close μοιάζει εντυπωσιακή και πολυάσχολη, η ίδια είναι πολύ μετρημένη με τις ρουτίνες καλλωπισμού της. «Η προσωπική συντήρηση ήταν, για μένα, πολύ βαρετή -γι’ αυτό έχω πάντα κοντά μαλλιά-, αλλά με τίποτε δεν αποχωρίζομαι τα προϊόντα Mario Badescu, τα οποία εφαρμόζω στο δέρμα μου από την δεκαετία του ’80 ανελλιπώς. Μου αρέσουν επειδή βασίζονται σε φρέσκα φρούτα, βότανα και άλλα φυσικά συστατικά, κάτι που συνδέεται και με τη φιλοσοφία μου για τη διατροφή και την υγεία», λέει η Close, περιγράφοντάς την με τέσσερις λέξεις: «Είμαστε αυτό που τρώμε» . 
Γιατί έχει δίκιο; Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία -τον κυριότερο παράγοντα πρόωρης ή ραγδαία εξελισσόμενης γήρανσης. «Πέντε έως επτά μερίδες φρούτων και ωμών λαχανικών καθημερινά, είναι ο βασικός κανόνας αντιγήρανσης με τον πιο φυσικό και απολαυστικό τρόπο, που ακολουθώ από τα νιάτα μου», λέει η Close.
Επίσης, ομολόγησε ότι είναι λάτρης του ύπνου. «Κοιμάμαι κάθε βράδυ τουλάχιστον 8 ώρες, γεγονός που όπως αποδείχθηκε με τα χρόνια διαδραμάτισε 
τον σπουδαιότερο ρόλο στην αντιγήρανση της επιδερμίδας μου, επειδή επιτρέπει στα κύτταρα να ολοκληρώσουν με επιτυχία τον πλήρη κύκλο αναγέννησης των ιστών και την απρόσκοπτη παραγωγή κολλαγόνου».

Το μήνυμα που δίνει η 73χρονη ηθοποιός στις γυναίκες που έχουν περάσει το κατώφλι της εμμηνόπαυσης είναι το εξής: «Αγαπητές μαμάδες ή και γιαγιάδες, πρέπει να καταλάβετε ότι διανύετε την πιο συναρπαστική περίοδο της ζωής σας, που πλέον ξέρετε τι θέλετε και μπορείτε να το απολαύσετε. Αρκεί να υιοθετήσετε μια ολιστική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στη γενικότερη ευεξία, ξεκινώντας από τις τροφές που τρώτε και τα συστατικά που απλώνετε στο δέρμα σας, έως την διαρκή δραστηριοποίησή σας τόσο σε κοινωνικό όσο και ερωτικό επίπεδο».

 THE BEAUTY TEAM