«Metal Gear»: Ο Oscar Isaac σε νέες κατασκοπευτικές περιπέτειες ως Solid Snake

oscar-isaac Kathy Hutchins
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

O Jordan Vogt-Roberts του νέου Κινγκ Κονγκ θα σκηνοθετήσει την κινηματογραφική μεταφορά της θρυλικής σειράς βιντεοπαιχνιδιών.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις πρώτες απόπειρες μεταφοράς βιντεοπαιχνιδιών στη μεγάλη οθόνη (όπως το σουρεαλιστικό «Super Mario Brothers» το οποίο αγνοεί ακόμη και η Nintendo) και πλέον υπάρχουν τα τεχνολογικά μέσα και η δημιουργικότητα για να γίνει αυτό με πειστικό τρόπο. Μια από τις σπουδαιότερες ιαπωνικές σειρές βιντεοπαιχνιδιών το «Metal Gear», πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από την Sony, ενώ σύμφωνα με το Deadline ο Oscar Isaac θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστή της σειράς, τον Solid Snake.

Η σειρά της Konami που έκανε το ντεμπούτο της στις κονσόλες το 1987, αποτελεί δημιουργία του Hideo Kojima, ο οποίος εμπνεύστηκε από μεγάλους αστέρες περιπετειών της εποχής, όπως τον Snake Plissken (Kurt Russell) του «Απόδραση από την Νέα Υόρκη» και τον Kyle Reese (Michael Biehn) του «Εξολοθρευτή», με μια γερή δόση από James Bond.

Konami

Η γεμάτο ίντριγκα και κατασκοπία ιστορία της σειράς επικεντρώνεται στις περιπέτειες του επίλεκτου κομάντο των ειδικών δυνάμεων (και ενίοτε μισθοφόρου) που έρχεται αντιμέτωπος με μυστικές οργανώσεις και τεράστια υπερσύγχρονα τανκ με πυρηνικό οπλισμό, τα Metal Gears. Πέραν της έμφασης στο stealth αντί της δράσης (εν μέρει λόγω των τεχνολογικών περιορισμών του MSX2 και NES, όπου και ξεκίνησε το franchise), η σειρά ξεχώρισε για τα πρωτοποριακά της cut-scenes που δημιούργησαν μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα.

Η επιλογή του Isaac για τον ρόλο του Solid Snake αναμφίβολα χαροποίησε τους οπαδούς των παιχνιδιών, καθώς ο ηθοποιός είχε από καιρό εκφράσει το ενδιαφέρον του να ενσαρκώσει τον εμβληματικό χαρακτήρα. Όταν σε συνέντευξη του στο IGN την περασμένη χρονιά ρωτήθηκε ποιον ήρωα βιντεοπαιχνιδιών θα ήθελε να παίξει στη μεγάλη οθόνη, ο ηθοποιός απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη τον Solid Snake και τόνισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να γίνει αυτό πραγματικότητα.

Konami

Τελικά η Sony, η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα την κινηματογραφική μεταφορά της σειράς, αποφάσισε να προχωρήσει με τα σχέδια της και έφτασε σε συμφωνία με τον Isaac. Σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο Jordan Vogt-Roberts, ενώ σεναριογράφος θα είναι ο Derek Connolly. Οι δύο είχαν συνεργαστεί στο πρόσφατο reboot του Κινγκ Κονγκ, το «Kong: Η νήσος του κρανίου» του 2017.