Πώς κουράρουν την επιδερμίδα τους τα top models στην καραντίνα

pos-kouraroun-tin-epidermida-tous-ta-top-models-stin-karantina
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Δυο Γαλλίδες beauty stars μοιράζονται τα απλά μυστικά για αψεγάδιαστη όψη, ελλείψει επισκέψεων σε spa.

Μέσα στην πανδημία μπορεί να έχετε στερηθεί τις κούρες ολικής ανανέωσης της επιδερμίδας που απολαμβάνατε στο αγαπημένο σας day spa, ωστόσο, με αυτές τις απλές συμβουλές που προτείνουν δυο από τις πιο γνωστές Γαλλίδες beauty stars -η Amelie Honore και η Sandrine Marlier- θα χαρίσετε στην κουρασμένη όψη σας, το καλύτερο δώρο. Αρκεί να ανακατέψετε μερικά αγνά, φυσικά υλικά, δημιουργώντας τις ιδανικές φόρμουλες καθαρισμού και λάμψης του προσώπου σας -α λα Γαλλικά. 

- «Η καραντίνα λειτούργησε για μένα σαν μια καλή ευκαιρία να φροντίσω περισσότερο τον εαυτό μου, δίνοντάς μου την δυνατότητα να εφαρμόσω κούρες ομορφιάς που τόνωναν την πεσμένη ψυχολογία μου αλλά και την θλιμμένη όψη της επιδερμίδας μου», λέει η Amelie Honore, μια από τις θρυλικές «ιέρειες» της Γαλλικής βιομηχανίας μόδας και ομορφιάς την προηγούμενη δεκαετία.

«Αυτό που λάτρεψα περισσότερο ήταν η κούρα στον ατμό», λέει η Honore και εξηγεί: «Για να έχω μεγαλύτερα οφέλη από έναν απλό καθαρισμό, και για να πετυχαίνω καλύτερα αποτελέσματα στην απορρόφηση του serum και της ενυδατικής κρέμας, απολαμβάνω μια “σάουνα προσώπου” με βότανα. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζω νερό και ρίχνω από μια κουταλιά της σούπας τσάι του βουνού, δενδρολίβανο, βασιλικό και θυμάρι. Σκεπάζω το κεφάλι μου με μια πετσέτα και σκύβω πάνω από τον ατμό που αναδύεται από την κατσαρόλα επί 10 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίζω όλο το πρόσωπο με ένα βαμβάκι και απλώνω μια τονωτική λοσιόν. Ο καθαρισμός με ατμό ανοίγει τους πόρους του δέρματος και το βοηθά να αναπνεύσει καλύτερα. Και επιπλέον, μόλις εφαρμόσω την ενυδατική μου, τα θρεπτικά συστατικά θα φτάσουν πολύ βαθύτερα από ό,τι συνήθως». 

- «Με το νέο κύμα πανδημίας σε πλήρη εξέλιξη, ανακάλυψα ότι μια ζεστή κομπρέσα με αιθέρια έλαια ήταν το μυστικό για να προστατεύσω την επιδερμίδα μου από τις παρενέργειες του στρες», λέει η Sandrine Marlier, πρώην top model και νυν ηθοποιός. «Βράζω νερό σε ένα μπρίκι και ρίχνω στο τέλος δυο σταγόνες από το αγαπημένο μου αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου -ένα από τα πιο ευεργετικά έλαια για το πρόσωπο. Αδειάζω το περιεχόμενο σε μια μικρή πετσέτα μπάνιου και αφού την στύψω καλά, περιμένω έως ότου η θερμοκρασία είναι ανεκτή. Αμέσως, τυλίγω με αυτήν όλο το πρόσωπο για 5 λεπτά, ανακαλύπτοντας κάθε φορά ότι η επιδερμίδα μου δείχνει πιο ξεκούραστη και λαμπερή, ενώ οι λεπτές γραμμές έκφρασης απαλύνονται θεαματικά».

THE BEAUTY TEAM