Κορωνοϊός, Kobe Bryant και καφές dalgona κατέκτησαν το Google το 2020

google-tampleta-smartphone-texnologia-streaming Silva Bom
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε τις ελληνικές τάσεις στην πλατφόρμα αναζήτησης για τη χρονιά που φεύγει.

Απομένουν λίγες πλέον εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί το 2020 και όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η Google αποκάλυψε τις κυρίαρχες τάσεις αυτής της δύσκολης χρονιάς που φεύγει, όπως τις κατέγραψαν οι αλγόριθμοι της μηχανής αναζήτησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κορωνοϊός και οι επιπτώσεις της πανδημίας κέντρισαν το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, όμως σύμφωνα με την ετήσια ανασκόπηση της Google, οι αμερικάνικες εκλογές, η Black Friday και ο καφές dalgona βρέθηκαν ψηλά στις αναζητήσεις.

Οι διασημότητες εν ζωή με τις περισσότερες αναζητήσεις ήταν ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Donald Trump, η Ιωάννα Τούνη και ο Joe Biden, ενώ στο top 5 εκλιπόντων διασημοτήτων βρίσκονται ο Kobe Bryant, ο Κώστας Βουτσάς, ο Diego Maradona, η Κική Δημουλά και η Naya Rivera.

Σύμφωνα με το Google, οι τηλεοπτικές σειρές που έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν τα «Big Brother», «Άγριες μέλισσες», «Αγγελική», «Το καφέ της χαράς» και «Bachelor», ενώ οι συνταγές με τις περισσότερες αναζητήσεις ήταν ο πηχτός κρεμώδης καφές dalgona από τη Νότια Κορέα που έγινε ανάρπαστος στο TikTok, το ψωμί, το τσουρέκι, η γαριδομακαρονάδα και οι κρέπες.

Δείτε αναλυτικά τις τάσεις της χρονιάς από την Google