H «Ιστορία γάμου» ενέπνευσε την Taylor Swift στο «folklore»

marriage-story
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Ξαφνικά αυτός που εμπιστευόσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι αυτός που μπορεί να σε πληγώσει πιο σκληρά» δήλωσε η pop star.

Η Taylor Swift επέστρεψε θριαμβευτικά πριν από λίγους μήνες με το «folklore», το οποίο σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα επερχόμενα βραβεία Grammy. Σε μια νέα συνέντευξη της με το Entertainment Weekly η Αμερικανίδα τραγουδίστρια μίλησε για τις επιρροές της στο άλμπουμ και αποκάλυψε πως εμπνεύστηκε από την «Ιστορία γάμου» του Noah Baumbach όταν έγραψε το «My Tears Ricochet».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Swift ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο τραγούδι και το «Mad Woman» στο πλαίσιο της σχέσης με τον Scott Borchetta, τον επικεφαλής της πρώην δισκογραφικής της εταιρείας Big Machine Records και την πολυσυζητημένη κόντρα της με τον πρώην μάνατζερ της Scooter Braun.

Beth Garrabrant

Την περασμένη χρονιά ο Braun απέκτησε τα masters των έξι πρώτων άλμπουμ της Swift και στη συνέχεια τα πούλησε στην εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων Shamrock Holdings. Μετά την οριστικοποίηση της πώλησης, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια σχολίασε πως ήταν η «δεύτερο φορά» που συμβαίνει κάτι τέτοιο χωρίς να το γνωρίζει.

Μιλώντας για το νέο άλμπουμ, η Swift εξήγησε πως «ιστορίες, ταινίες και αφηγήσεις σχετικά με το διαζύγιο» την επηρέασαν στιχουργικά, αν και η ίδια δεν έχει τις ανάλογες εμπειρίες. «Δεν υπάρχει λόγος για να μου προκαλεί τόσο πόνο, αλλά ξαφνικά ένιωσα σαν να ήταν κάτι που είχα περάσει. Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει κάθε φορά που μια 15χρονη σχέση τελειώνει με έναν τόσο άσχημο τρόπο» δήλωσε η Swift.

«Οπότε έγραψα το “My Tears Ricochet” και χρησιμοποιούσα πολλές εικόνες που επινόησα όταν συνέκρινα το τέλος μια σχέσης με όταν ο κόσμος παίρνει διαζύγιο. Ξαφνικά αυτός ο άνθρωπος που εμπιστευόσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σε πληγώσει πιο σκληρά» συνέχισε στη συνέντευξη.

Κλείνοντας, η Swift εξήγησε πως έγραψε «ορισμένους από τους πρώτους στίχους σε εκείνο το τραγούδι όταν είδα το “Ιστορία γάμου” και άκουσα για το πόσο άσχημα μπορεί να πάνε οι γάμοι και να ολοκληρωθούν κατά έναν καταστροφικό τρόπο».