Μια δόση «Contagion» στην τελετή των Όσκαρ ως «άμεση απάντηση» στην πανδημία

steven-soderbergh Cineberg
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο Steven Soderbergh συμφώνησε να αναλάβει την παραγωγή της τελετής απονομής των βραβείων τον ερχόμενο Απρίλιο.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον Steven Soderbergh για τη συμπαραγωγή της τελετής απονομής των 93ων βραβείων Όσκαρ. Η επιλογή του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη είναι ιδιαίτερα συμβολική αφού το 2011 γύρισε το άκρως επίκαιρο «Contagion» και οι διοργανωτές δήλωσαν πως η τελετή απονομής θα αποτελεί «άμεση απάντηση» στην πανδημία.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, τα Όσκαρ θα απονεμηθούν τελικά τον ερχόμενο Απρίλιο, δηλαδή περίπου δύο μήνες αργότερα απ’ όσο συνήθως. Η Ακαδημία έχει αποκαλύψει πως η τελετή δε θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά με την παρουσία κόσμου στο Dolby Theater του Λος Άντζελες, χωρητικότητας 3.400 ατόμων.

Shutterstock / Elliott Cowand Jr

Στη σχετική ανακοίνωση της η Ακαδημία τόνισε πως η επερχόμενη τελετή θα αποτελέσει «ιδανική ευκαιρία για καινοτομία και επανεξέταση των δυνατοτήτων για την απονομή των βραβείων». Πέραν των προβλημάτων της πανδημίας, οι διοργανωτές έχουν προβληματιστεί από τη σημαντική πτώση της τηλεθέασης τα τελευταία χρόνια και ευελπιστούν πως τα Όσκαρ του 2021 θα αντιστρέψουν το κλίμα.

Από την πλευρά του ο Soderbergh και οι συνεργάτες του σχολίασαν πως «λόγω της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε όλοι, υπάρχει μια ευκαιρία να επικεντρωθούμε στις ταινίες και στους ανθρώπους που τις δημιουργούν με έναν νέο τρόπο» και συμπλήρωσαν πως ελπίδα τους είναι να οργανώσουν μια τελετή «που να δίνει την αίσθηση των ταινιών που όλοι αγαπάμε».