Δικαστική νίκη για την οικογένεια του Michael Jackson απέναντι στο HBO

michael-Jackson Ilpo Musto
ΤΡΙΤΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αφορμή για τη δικαστική κόντρα υπήρξε το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» που σκηνοθέτησε ο Dan Reed.

Η οικογένεια του Michael Jackson δικαιώθηκε στην έφεση που είχε καταθέσει στη μήνυση της εναντίον του HBO με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» του Dan Reed. Βάσει της απόφασης, η οικογένεια θα μπορέσει να απευθυνθεί σε διαιτησία σχετικά με τη ρήτρα μη δυσφήμισης που φέρεται να παραβίασε το τηλεοπτικό δίκτυο με την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ.

Την περασμένη χρονιά η οικογένεια του «Βασιλιά της Pop» κατέθεσε μήνυση εναντίον του HBO αξιώνοντας 100 εκατομμύρια δολάρια με τον ισχυρισμό ότι παραβίασε τη ρήτρα εμπιστευτικότητας που είχε υπογράψει με τον Michael Jackson πριν από 27 χρόνια, στα πλαίσια συνεργασίας των δύο πλευρών για την προβολή μιας συναυλίας από την «Dangerous» περιοδεία του 1992.

HBO

Το αμερικάνικο δίκτυο από την πλευρά απάντησε με δική του μήνυση θεωρώντας πως η οικογένεια του Jackson επιχειρεί να αποσιωπήσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και ότι η σχετικά ρήτρα δεν έχει σχέση με τη διαφωνία των δύο πλευρών.

Τα δικαστήρια παρέπεμψαν το θέμα στη διαιτησία, όπως αναφέρει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Jackson με το HBO, όμως ο δίκτυο κατέθεσε έφεση στην απόφαση. Η νέα απόφαση των αμερικάνικων δικαστηρίων αναφέρει πως η διαιτησία θα αποφανθεί για το εάν έχουν βάση οι ισχυρισμοί της οικογένειας Jackson ή όχι.