Όλα τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του Chris Cornell θα δουν το φως της ημέρας

chris-cornell Casey Curry
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μήλον της έριδος αποτελούν τα πνευματικά δικαιώματα του ανέκδοτου υλικού για τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος και τη Vicky Cornell.

Η Vicky Cornell ξεκαθάρισε πως όλη η ανέκδοτη μουσική του συζύγου της Chris Cornell, συμπεριλαμβανομένου του υλικού που ετοίμαζε με τους Soundgarden πριν το θάνατο του – θα «δει το φως της ημέρας». Οι δηλώσεις της Cornell έγιναν παρά το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί η δικαστική διαμάχη της με τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος σχετικά με τα ακυκλοφόρητα τραγούδια των Soundgarden.

Μιλώντας στην USA Today σχετικά με το νέο άλμπουμ διασκευών του Chris Cornell που κυκλοφόρησε ως έκπληξη την περασμένη εβδομάδα, η Cornell ρωτήθηκε εάν υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω κυκλοφορίες με αντίστοιχο ανέκδοτο υλικό.

BB Gun Press / Michael Lavine

«Ναι. Όλη η μουσική του Chris, συμπεριλαμβανομένης των Soundgarden, θα δει το φως της ημέρας επειδή δεν υπάρχει τίποτα που να με ανεβάζει περισσότερο από το να μοιράζομαι τα δώρα του Chris, να λέει ο κόσμος το όνομα του και να είναι εκεί έξω η μουσική. Έτσι είναι ζωντανός και η κληρονομιά του συνεχίζει. Οπότε είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα, βλέποντας πόσο πολύ ο κόσμος τον αγαπά, του λείπει, τον σέβεται και πόσο θέλουμε περισσότερη μουσική του εκεί έξω. Οπότε τα πάντα θα κυκλοφορήσουν» δήλωσε η Cornell.

Βεβαίως, στην περίπτωση της μουσικής που πρόλαβε να ηχογραφήσει ο Cornell με τους Soundgarden τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, καθώς το συγκρότημα βρίσκεται στα δικαστήρια με τη χήρα του frontman. Τον περασμένο Μάιο μάλιστα τα εναπομείναντα μέλη των Soundgarden κατέθεσαν μήνυση εναντίον της, με τον ισχυρισμό ότι οικειοποιήθηκε έσοδα από μια φιλανθρωπική συναυλία του 2019, ενώ ισχυρίζονται πως πολλά ακυκλοφόρητα τραγούδια του Cornell προορίζονταν για ένα νέο δίσκο των Soundgarden.