Μια ζαριά του Chris Pine στο «Dungeons & Dragons»

dungeons-and-dragons
ΤΡΙΤΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Ο χολιγουντιανός αστέρας θα πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά του επιτραπέζιου παιχνιδιού ρόλων φαντασίας.

Ένα από τα σπουδαιότερα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων, το «Dungeons & Dragons», πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από τις Paramount, Hasbro και eOne, με τους John Francis Daley και Jonathan Goldstein να σκηνοθετούν. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, οι παραγωγοί έχουν ήδη βρει τον πρώτο ηθοποιό που θα πρωταγωνιστήσει στην επική περιπέτειας φαντασίας, τον Chris Pine.

Επί του παρόντος δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για την υπόθεση της ταινίας ή τον ρόλο του Pine, όμως λογικά θα υπάρχουν κάστρα, μπουντρούμια και μάχες με μαγικά τέρατα. Οι Daley και Goldstein φέρονται να έχουν αναλάβει να γράψουν το σενάριο του «Dungeons & Dragons» βασισμένοι σε ένα πρώτο draft του Michael Gilio.

Shutterstock / Niferure

Το «Dungeons & Dragons» των Gary Gygax και Dave Arneson πρωτοκυκλοφόρησε το 1974 από την Tactical Studies Rules (και από το 1997 μέσω της Wizards of the Coast που ανήκει πλέον στην Hasbro) και γρήγορα έγινε ανάρπαστο ως παιχνίδι ρόλων. Οι παίχτες δημιουργούν τον δικό τους, μοναδικό χαρακτήρα και με την καθοδήγηση του Dungeon Master (της «μάνας» του παιχνιδιού) εξερευνούν μαζί τον φανταστικό κόσμο.

Με τα χρόνια το franchise έχει εμπλουτιστεί και έχει γίνει πλέον παγκόσμιο φαινόμενο, με πολλούς φανατικούς οπαδούς στις τάξεις των celebrities, όπως τον Vin Diesel, τον Jοe Manganiello και τον Stephen Colbert. Πέραν των πολλών βιβλίων, βιντεοπαιχνιδιών και κόμικ, είχε γυριστεί μια σειρά τηλεταινιών στις αρχές του 2000, όμως δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των θεατών. Μένει να φανεί εάν θα καταφέρει να ξεπεράσει την κινηματογραφική μεταφορά της «Ναυμαχίας» με την Rihanna και τον Liam Neeson.