Ο Paul McCartney περιγράφει το «αγαπημένο» του τραγούδι των Beatles

beatles
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Είναι πιθανότατα το αγαπημένο μου τραγούδι, επειδή είναι τόσο εξωφρενικό» σχολίασε ο μπασίστας των «Σκαθαριών» για το σπάνιο b-side.

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να ζητηθεί από έναν οπαδό των Beatles είναι ίσως να κατονομάσει το αγαπημένο του τραγούδι. Με το εμβληματικό pop συγκρότημα να έχει γράψει αξέχαστα τραγούδια όπως τα «Let It Be», «Hey Jude», «Yesterday», «I Want to Hold Your Hand» και «A Day in the Life», μεταξύ πολλών άλλων, εύκολα γίνεται αντιληπτό πόσο δύσκολο είναι να απαντηθεί το ερώτημα.

Αναπόφευκτα όμως το ίδιο ερώτημα έχει τεθεί και στον Paul McCartney, ο οποίος με τα χρόνια (όπως είναι λογικό), έχει αλλάξει άποψη. Ωστόσο, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στον Mark Lewisohn το 1988, ο μπασίστας των Beatles έδωσε μια πρωτότυπη απάντηση και επέλεξε ένα b-side στο single του «Let It Be».

REX/Shutterstock / Sharok Hatami

«Ο κόσμος μόλις τώρα αρχίζει να ανακαλύπτει τα b-sides στα single των Beatles. Μόλις που αρχίζουν να ανακαλύπτουν κομμάτια όπως το “You Know My Name” – πιθανότατα το αγαπημένο μου τραγούδι των Beatles! Επειδή είναι τόσο εξωφρενικό» είχε δηλώσει τότε ο McCartney.

Το «You Know My Name (Look Up the Number)», όπως είναι ο πλήρης τίτλος του, είναι ένα πειραματικό κωμικό τραγούδι που εμπνεύστηκε ο John Lennon και αποτελείται διάφορες ηχογραφήσεις από το 1967 έως το 1969. Στο τραγούδι συμμετέχει επίσης ο Brian Jones των Rolling Stones στο σαξόφωνο.

Shutterstock

«Τι θα έκανες εάν ένας τύπος σαν τον John Lennon ερχόταν στο στούντιο και σου έλεγε ότι έχει ένα νέο τραγούδι; Όταν τον ρώτησα ποιοι είναι οι στίχοι, μου απάντησε “you know my name, look up the number”. Τον ρώτησα για τους υπόλοιπους και μου απάντησε πως δεν υπάρχουν άλλοι στίχοι, είναι μόνο αυτοί και θέλει να το ηχογραφήσουμε σαν έναν μάντρα» εξήγησε στη συνέχεια ο McCartney.