Mε Velvet Underground έκλεισαν τα «Hanukkah Sessions» των Dave Grohl και Greg Kurstin

dave-grohl-hannukah-sessions
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Οι δύο φίλοι γιόρτασαν μαζί τη Χανουκά με μια σειρά lo-fi διασκευών.

Αυτή τη χρονιά ο Dave Grohl αποφάσισε να γιορτάσει κάπως διαφορετικά τα Χριστούγεννα και αντί να κυκλοφορήσει κάποιο χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, όπως πολλοί συνάδελφοι του, αποφάσισε με τον φίλο του και παραγωγό Greg Kurstin να ηχογραφήσουν ορισμένες διασκευές καλλιτεχνών εβραϊκής καταγωγής.

Έτσι λοιπόν κάθε μέρα και για οχτώ μέρες οι δύο μουσικοί γιόρτασαν τη Χανουκά κυκλοφορώντας μέσω του YouTube μια διασκευή στο πλαίσιο των «Hanukkah Sessions». Τις πρώτες επτά μέρες της γιορτής είχαν διασκευάσει το «Hotline Bling» του Drake, το «Sabotage» των Beastie Boys, το «Fuck The Pain Away» της Peaches, το «Mississippi Queen» των Mountain, το «Rainy Day Women #12 & 35» του Bob Dylan, το «Connection» των Elastica και το «Frustrated» των The Knack.

YouTube

Η τελευταία διασκευή των «Hanukkah Sessions» ήταν το «Rock & Roll» των The Velvet Underground, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο «Loaded» που κυκλοφόρησε το 1970. Όπως και σε όλες τις προηγούμενες ηχογραφήσεις, ο Grohl έχει αναλάβει τα φωνητικά και τύμπανα, ενώ ο Kurstin τα πλήκτρα και το πιάνο.

Στην περιγραφή της διασκευής, ο frontman των Foo Fighters σχολίασε πως πρόκειται για «ένα τραγούδι για τη μουσική και την ελπίδα», τα δύο πράγματα που ομολογεί ότι τον βοήθησαν να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της χρονιάς.

Ακούστε τη διασκευή του «Rock & Roll» από τους Dave Grohl και Dave Kurstin