Οι νέες τεχνικές στο μακιγιάζ για χριστουγεννιάτικο mood

oi-nees-texnikes-sto-makigiaz-pou-tha-sas-baloun-se-xristougenniatiko-mood
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Επαγγελματικά τρικ ομορφιάς για να δείχνετε πιο λαμπερή και πολύ πιο γοητευτική στο Instagram -χωρίς φίλτρα.

Πριν έναν σχεδόν χρόνο, η ανάγκη σας να δείχνετε υπέροχη σε κάθε selfie δεν ήταν τόσο έντονη όσο σήμερα. Αυτές τις μέρες των γιορτών, θέλετε κάθε φωτογραφία που ανεβάζετε σε Facebook, Snapchat, Instagram και Twitter, να απελευθερώνει τον καλύτερό σας εαυτό και να αντικατοπτρίζει την καλύτερή σας διάθεση, προς όφελος της δικής σας ψυχολογίας όσο και των αγαπημένων σας φίλων που μοιράζονται τις αναρτήσεις σας.
Οι πιο αποτελεσματικές συμβουλές έρχονται από την makeup artist Dallas Curow, με πάνω από δέκα χρόνια εμπειρίας στο νυφικό μακιγιάζ. Εάν η μέρα του γάμου απαιτεί από μια γυναίκα να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό (και) στις φωτογραφίες, η Curow έχει τα 3 μυστικά που θα βοηθήσουν κι εσάς να δείχνετε πιο γοητευτική, λαμπερή και χαρούμενη από ποτέ.

Όσο πιο ρεαλιστικό το μακιγιάζ, τόσο το καλύτερο: Πολλές γυναίκες κάνουν ένα σοβαρό λάθος όταν πρόκειται να ανεβάσουν φωτογραφίες στα social media: χρησιμοποιούν βαριές βάσεις, με επιπλέον στρώσεις καλυπτικής πούδρας, με σκοπό να καμουφλάρουν τις ρυτίδες και να κρύψουν τη γυαλάδα. Αλλά στην πραγματικότητα, ένα μακιγιάζ που μοιάζει με μάσκα, αναδεικνύει απλά μια «ψεύτικη» πλευρά του εαυτού σας –και αυτό γίνεται άμεσα αντιληπτό από τους παραλήπτες της ανάρτησης. «Επιπλέον, ένα “θεατρικό” μακιγιάζ, κάνει την επιδερμίδα σας πιο ξηρή και άτονη και τις εκφράσεις σας λιγότερο φυσικές», τονίζει η makeup artist, συμβουλεύοντας: Η απόχρωση του foundation πρέπει να ταιριάζει απολύτως στον χρώμα και τον τύπο της επιδερμίδας. Και πάντα να βεβαιώνεστε ότι έχετε περάσει τη βάση ομοιόμορφα παντού -μην ξεχνώντας την περιοχή κάτω από το σαγόνι, το λαιμό, μέχρι και το ντεκολτέ. Αντί για πούδρα, προτιμήστε concealer με υγρή μορφή και ουδέτερη απόχρωση, που καλύπτει με μεγαλύτερη φυσικότητα τις ατέλειες. Δουλέψτε το στο μέτωπο, κάτω από τα μάτια, στο πιγούνι και επιμείνετε στις γραμμές μεταξύ μύτης και παρειών. Είναι εύκολο να εφαρμοστεί και λειαίνει την επιδερμίδα χωρίς να δείχνει “καμουφλαρισμένη”». 

Αποφύγετε τα έντονα χρώματα σε μάτια και χείλη: «Σημαντικός παράγοντας για ένα φυσικό, και χαρούμενο μακιγιάζ ματιών είναι η απουσία πολύ έντονων ή πολύ σκούρων αποχρώσεων ματιών και βλεφαρίδων », λέει η Curow, συστήνοντας να επιλέξετε σκιές που ταιριάζουν με το χρώμα των ματιών σας και να τονίστε λίγο παραπάνω τις βλεφαρίδες με μια μάσκαρα ανόρθωσης. «Το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ των χειλιών. Το κραγιόν πρέπει να είναι σε ουδέτερο χρώμα, ή έστω έναν τόνο πιο κόκκινο από το φυσικό χρώμα των χειλιών σας, με υφή ελαφρώς glossy». 

Στιλιζάρετε κατάλληλα τα μαλλιά σας: Ένα καλοχτενισμένο κεφάλι και μια φροντισμένη κουπ δεν απαιτεί υψηλά επίπεδα γνώσης της κομμωτικής τέχνης. Όσο εντυπωσιακά και προσεγμένα μπορεί να ήταν τα μαλλιά σας μετά από μια επίσκεψη στο κομμωτήριο, δεν είναι δύσκολο να το πετύχετε κι εσείς, επιλέγοντας ένα απλό αλλά περιποιημένο χτένισμα. «Φροντίστε να είναι τα μαλλιά σας φρεσκολουσμένα ώστε να έχουν τον απαραίτητο όγκο και την απαιτούμενη λάμψη, αποφεύγοντας τους κότσους ή τις αλογοουρές», λέει η Curow, εξηγώντας: «Εκτός και εάν διαθέτετε πρόσωπό super model, μερικές πλεξούδες που θα πλαισιώνουν τα πλαϊνά του προσώπου και το μέτωπό σας, χαρίζουν πιο σαγηνευτικό και απολύτως θηλυκό αποτέλεσμα».  

 THE BEAUTY TEAM