Σύντομα κυκλοφορεί η σπάνια συνεργασία του Bob Dylan με τον George Harrison

george-harrison-bob-dylan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το box set «1970 (50th Anniversary Collection)» συμπεριλαμβάνει ανέκδοτες εκτελέσεις από τις ηχογραφήσεις των «Self Portrait» και «New Mornings».

Ο Bob Dylan ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει τα τραγούδια που ηχογράφησε μαζί με τον George Harrison την 1η Μαΐου του 1970 μέσω ενός συλλεκτικού box set. Η συλλογή «1970 (50th Anniversary Collection)» περιέχει εννέα διασκευές και πρωτότυπα τραγούδια που ερμήνευσαν μαζί.

Παράλληλα στο box set θα συμπεριλαμβάνονται ανέκδοτες εκτελέσεις από τα «Self Portrait» και «New Mornings». Το αναλυτικό tracklist έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Dylan και η συλλογή θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου 2021 μέσω των Columbia Records και Legacy Recordings.

Ο λόγος για τον οποίο ο Αμερικάνος μουσικός κυκλοφόρησε τα συγκεκριμένα τραγούδια φέρεται να έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία πνευματικών δικαιωμάτων. Σύμφωνα με αυτή, εάν ένας δημιουργός δεν κυκλοφορήσει επίσημα ένα έργο για πάνω από 50 χρόνια, τότε τα πνευματικά δικαιώματα εκπνέουν και το έργο γίνεται κοινό κτήμα.

Με αυτό το box set λοιπόν ο μουσικός θα μπορέσει να αποτρέψει άλλους από το να κυκλοφορήσουν νόμιμα bootlegs με το συγκεκριμένο υλικό. Για αντίστοιχους λόγους το 2021 ο Dylan αναμένεται να κυκλοφορήσει όλες τις ηχογραφήσεις από το «Greatest Hits Volume 2», ενώ το 2024 θα ακολουθήσουν οι ηχογραφήσεις στην «Before the Flood» περιοδεία.