Υπέρ της αμφιλεγόμενης στροφής της Warner Brothers στο streaming δηλώνει ο Steven Soderbergh

steven-soderbergh Massimiliano Marino
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Υπάρχουν ορισμένες οικονομικές πραγματικότητες που δεν μπορούν να αγνοηθούν» σχολίασε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Warner Brothers για μια παράλληλη κυκλοφορία των ταινιών της για το 2021 σε κινηματογραφικές αίθουσες και στην πλατφόρμα streaming HBO Max μπορεί να φαίνεται μονόδρομος στο πλαίσιο της πανδημίας, όμως δυσαρέστησε πολλούς δημιουργούς στο Χόλυγουντ, όπως τους Denis Villeneuve και Christopher Nolan.

Ένας από τους υπέρμαχους της απόφαση του στούντιο είναι ο Steven Soderbergh, ο οποίος σε συνέντευξη του Vanity Fair προσπάθησε να προσεγγίσει το ζήτημα ορθολογικά. «Πιστεύω ότι προφανώς υπάρχουν έντονα συναισθήματα για αυτά τα θέματα τώρα. Αλλά έχω κοιτάξει καλά τα οικονομικά όλων αυτών όπως μπορώ, δεδομένης της πρόσβασης που έχω σε αυτά. Υπάρχουν ορισμένες οικονομικές πραγματικότητες που δεν μπορούν να αγνοηθούν» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Shutterstock

Αναφορικά με τις μεγάλες blockbuster παραγωγές, όπως το «Wonder Woman 1984» εξήγησε πως «αυτά τα πράγματα έχουν μια διάρκεια ζωής. Είναι ακριβά. Όταν δουλεύουν είναι επειδή υπάρχει συντονισμός. Υπάρχει η πλευρά του πνεύματος της εποχής σε όλα αυτά». Ωστόσο, ο Soderbergh εκτίμησε πως η Warner Brothers θα έβγαινε χαμένη ανεξάρτητα από το ποια απόφαση έπαιρνε σε σχέση με τον προγραμματισμό της για την επόμενη χρονιά.

«Νομίζω πως βλέπουν ένα σενάριο όπου είτε θα χάσουν λίγα λεφτά ή σε ένα άλλο σενάριο όπου θα χάσουν έναν σκασμό λεφτά. Αυτή είναι η απόφαση. Πρέπει να δεις για τους επόμενους 12 με 18 μήνες αν είσαι στούντιο. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αξία επένδυσης σε μια βιομηχανία προβολής σε κινηματογράφους εάν η πληρότητα δεν είναι στο 100 τοις εκατό. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση τρως τα λεφτά σου» κατέληξε ο Soderbergh.