Οι Radiohead στέλνουν χριστουγεννιάτικες ευχές διαδικτυακά με τον δικό τους τρόπο

radiohead
ΤΡΙΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

«Ελπίζω ότι η απόλαυση της δημιουργίας και ακρόασης της μουσικής δε θα ξεχαστεί σε αυτή την έρημη χρονιά» σχολίασε ο Jonny Greenwood.

Η ανταλλαγή ευχετήριων καρτών την περίοδο των εορταστικών εορτών είναι μια από τις παραδόσεις που έχει καταφέρει να μεταπηδήσει στην εποχή του διαδικτύου. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το online διαδραστικό αρχείο τους, οι Radiohead δημιούργησαν μια μοναδική σειρά καρτών στο πνεύμα της εποχής.

Το βρετανικό συγκρότημα έχει πέντε διαφορετικά σχέδια για την κάρτα – με τα ονόματα να είναι εμπνευσμένα από το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραγούδι «Deck the Halls» – ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν πέντε επιλογές για μήνυμα: «Everything is rosy», «Peace on you», «In lieu of emptiness», «Hope for the future» και «Sunlit uplands still await».

Στο προσωπικό του μήνυμα για τις γιορτές, ο κιθαρίστας του βρετανικού rock συγκροτήματος Jonny Greenwood έγραψε: «Αυτήν τη στιγμή, νιώθω ακριβώς αυτό: Ελπίζω να είστε όλοι ασφαλείς και καλά και να μη φοβάστε πολύ ή να βαριέστε».

«Ελπίζω επίσης ότι με κάποιο τρόπο μπορούμε να γίνουμε μέρος στη δημιουργία μουσικής για εσάς σύντομα, και ότι η απόλαυση της δημιουργίας μουσικής και της ακρόασης μουσικής, είτε σε μια συναυλία, σε μια αίθουσα συναυλιών, σε εκκλησία ή στο σπίτι με φίλους - δεν θα ξεχαστεί σε αυτή την έρημη χρονιά» συμπλήρωσε και έκλεισε με έναν πιο σαρκαστικό τόνο στέλνοντας ευχές για «φόνους, απομόνωση και ένα χαρούμενο Zmas».