Πέντε σειρές στο Netflix για να δεις μέχρι το τέλος του χρόνου

pente-seires-sto-netflix-gia-na-deis-mexri-to-telos-tou-xronou
ΤΡΙΤΗ, 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

…και να αποχαιρετήσεις το 2020.

Δεν έμειναν ούτε δέκα μέρες για να αφήσουμε πίσω μας την χρονιά που όλοι θα θυμόμαστε και όλοι βιαζόμαστε να ξεχάσουμε.

Το 2020 σημαδεύτηκε από την υγειονομική κρίση και η πανδημία άφησε, και συνεχίζει να αφήνει, τα σημάδια της στον κόσμο. Κάποια από αυτά τα σημάδια ίσως είναι μόνιμα, και κάποια άλλα όχι. Μόνο ο χρόνος θα δείξει το μέγεθος της επιρροής που είχε τελικά ο νέος κορωνοϊός στον πλανήτη.

Μέχρι τότε και ώσπου μπορέσουμε να βγούμε από τα σπίτια μας ελεύθεροι και υγιείς, χωρίς τον φόβο του να μολύνουμε και να μολυνθούμε, καθόμαστε στους καναπέδες μας και απολαμβάνουμε τις σειρές μας.

Το Netflix, όπως όλες οι πλατφόρμες streaming αυτή την περίοδο, είναι φίλος και σύμμαχός μας προσφέροντας διάφορες επιλογές για να αποχαιρετήσουμε την χρονιά μοναχικά αλλά όχι μόνοι.

Πρώτη και προφανής επιλογή η ιαπωνική σειρά «Alice in Borderland» η οποία είναι βασισμένη στο ομότιτλο manga του Haro Aso. Οι ήρωες βρίσκονται ξαφνικά από το Τόκιο της πραγματικότητας στο Τόκιο ως σκηνικό ενός video game στο οποίο οι ίδιοι παλεύουν για να ζήσουν και να κατανοήσουν την παράλογη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν ξαφνικά. Με τον δικό της συναρπαστικό, και σε στιγμές χολιγουντιανό τρόπο, η σειρά μπορεί να ιδωθεί ως μεταφορά κάθε πρωτόγνωρης και εξωφρενικής κατάστασης.

Δεύτερη και εποχική επιλογή είναι η νορβηγική σειρά «Σπίτι για τα Χριστούγεννα». Στην covid-free Νορβηγία που λέτε μιας και σχεδόν έχουν λύσει το θέμα του κορωνοϊού μπορούν να ασχοληθούν και με τα αισθηματικά τους που υπό άλλες συνθήκες αποτελούν ένα από τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους κινείται η ενδοσκόπηση των εορτών. Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο της σειράς η οποία ακολουθεί την ζωή της Γιοχάνε, μιας 30χρονης γυναίκας που στον πρώτο κύκλο είναι απελπισμένη αναζητώντας ταίρι που θα παρουσιάσει στο χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι. Γενικά δεν της πάνε και όλα τέλεια να σημειώσουμε. Στον δεύτερο κύκλο κάτι στρώνει και κάτι χαλάει, σαν τη ζωή μας άλλωστε.

Τρίτη επιλογή για όσους βιώνουν στη στέρηση από το «The Crown». Το αντίδοτο ονομάζεται «Borgen» και ακολουθεί την πολιτική ζωή της Δανίας. Η σειρά διαθέτει τρεις κύκλους ακλουθώντας την πορεία της δυναμικής Μπιργκίτε Νούμπορ. Από αρχηγός των Μετριοπαθών καταφέρνει να κατακτήσει πολλά, και κυρίως εμάς. Το πιο γοητευτικό κομμάτι, ωστόσο, της σειράς αφορά τις συζητήσεις, τις θεωρίες, τις συνεργασίας και τις τακτικές των ανθρώπων που κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν ένα λαό. Και αυτό δεν γίνεται παρά να μας αφορά όλους.

Τέταρτη χριστουγεννιάτικη επιλογή, όχι γιατί αφορά τα Χριστούγεννα αλλά γιατί είναι διαθέσιμη από τις 25 Δεκεμβρίου, η σειρά «Bridgerton». Πρόκειται για ένα να δράμα εποχής το οποίο βασίζεται στα μυθιστορήματα της Julia Quinn.  Η σειρά, η οποία διαθέτει ένα αρκετά ποικιλόμορφο καστ για δράμα εποχής, τοποθετείται στο Λονδίνο του 1813 και ακολουθεί την ιστορία της Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) η οποία προέρχεται από μία ισχυρή οικογένεια που αναγκάζεται να συμμετάσχει σε «αγορά« γάμου. Η Julie Andrews χαρίζει τη φωνή της στην αφηγήτρια  Lady Whistledown, ένα μυστηριώδες «gossip girl» που κουτσομπολεύει με έντονη γλώσσα τα τεκταινόμενα σε μια εφημερίδα της υψηλής κοινωνίας. Ένας χαμός δηλαδή.

Και πέμπτη μας επιλογή η σειρά «Equinox» η οποία είναι διαθέσιμη για στριμάρισμα από τις 30 Δεκεμβρίου- να έχουμε κάτι να κάνουμε και την Πρωτοχρονιά. Η σειρά προέρχεται από την Δανία και πραγματεύεται παρόμοια θέματα με την γερμανική σειρά «Dark» καθώς εξερευνά εναλλακτικές πραγματικότητες και μυστήρια που «κολλάνε» το μυαλό. Το 1999 η Astrid είναι εννιά χρονών και σημαδεύεται από την εξαφάνιση μιας ολόκληρης τάξης, συμπεριλαμβανομένης και της αδερφής της. Το 2020 η Astrid έχοντας αφήσει πίσω της τα τραύματα του παρελθόντος, ζει ήσυχα με την οικογένειά της ώσπου ξαφνικά επιστρέφουν οι εφιάλτες της. Όταν πεθαίνει μυστηριωδώς ο μοναδικός επιζών από την αφανισμένη τάξη του 1999, η Astrid αποφασίζει να σκαλίσει την υπόθεση για να βρεθεί τελικά μπροστά σε μια μια σκοτεινή αλήθεια.