Επέλαση των βιντεοπαιχνιδιών στη μικρή και μεγάλη οθόνη

playstation-pop-corn SolidMaks
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Sony Pictures ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό τριών ταινιών και επτά σειρών που βασίζονται σε τίτλους του PlayStation.

Τα τελευταία χρόνια πολλά έχει παρατηρηθεί μια σχετική ατολμία στα στούντιο του Χόλυγουντ να εμπιστευτούν καινούριες ιστορίες και ως επί των πλείστων, τείνουν να επενδύουν τα μέγιστα στις συνέχειες, τα σίκουελ, τα reboots και τα spin-offs εδραιωμένων franchise. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό συνέβαινε ανέκαθεν, όμως η αλήθεια είναι ότι τα στούντιο δεν περιορίζονται στις μεταφορές λογοτεχνικών έργων.

Πέραν των ταινιών βασισμένα σε κόμικς που έχουν κατακτήσει τα box office, το Χόλυγουντ έχει αρχίσει να στρέφεται, μετά από πολλά χρόνια, στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Οι δύο βιομηχανίες έχουν μια κοινή ιστορία σχεδόν πενήντα ετών, με τα βιντεοπαιχνίδια να αντλούν έμπνευση από πολλές κλασικές ταινίες και σειρές για να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά franchise. Πλέον όμως υπάρχει μια μεγαλύτερη ισορροπία και το Χόλυγουντ έχει αρχίσει να εμπνέεται από τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Χάρη στη ραγδαία ανάπτυξη των ειδικών εφέ, είναι πιο εύκολο από ποτέ να αποδοθούν στη μικρή και μεγάλη οθόνη οι φανταστικοί κόσμοι σε πολλά από αυτά τα βιντεοπαιχνίδια, ώστε να είναι εφικτές οι live-action μεταφορές που έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω από fan service, όπως μαρτυρούν οι πολλαπλές μεταφορές των «Street Fighter» και «Mortal Kombat», αλλά και η επιτυχία του πιο πρόσφατου «The Witcher».

Σύμφωνα με άρθρο της Media Post, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Pictures Tony Vinciquerra δήλωσε στο CNBC πως το στούντιο ετοιμάζει «τρεις ταινίες και επτά τηλεοπτικές σειρές» που θα βασίζονται σε παιχνίδια του PlayStation. Ο Vinciquerra εξήγησε πως το στούντιο πρόκειται να συνεργαστεί πιο στενά με τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρείας τα πλαίσια του προγράμματος «One Sony».

Αν και απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις υπό σχεδιασμό παραγωγές, έχει ήδη γίνει γνωστό πως ο Tom Holland θα πρωταγωνιστήσει ως Nathan Drake στην κινηματογραφική μεταφορά του «Uncharted», ενώ το HBO θα αποτελέσει «στέγη» μιας σειράς που θα βασίζεται στο «The Last of Us» το 2021.

Αντίστοιχα, τον περασμένο Ιούλιο η Amazon Studios ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Bethesda για την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στον post-apocalyptic κόσμο του «Fallout». Επικεφαλής της νέας σειράς είναι η Kilter Films των Jonathan Nolan και Lisa Joy, οι οποίοι είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν με το HBO στο «Westworld».