Ο «Μπόρατ» του Sacha Baron Cohen βγήκε στη σύνταξη

borat
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Επανέφερα τον Μπόρατ λόγω του Trump. Υπήρχε στόχος με αυτή την ταινία και δε βλέπω το νόημα να την ξανακάνω» δήλωσε ο κωμικός ηθοποιός.

Η λαμπρή καριέρα του Borat Margaret Sagdiyev φαίνεται τελικά πως έχει ολοκληρωθεί, αφού σε μια νέα συνέντευξη του για το Variety, ο Sacha Baron Cohen ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ερμηνεύσει ξανά τον εκκεντρικό Καζακστανό δημοσιογράφο. Έχοντας κάνει μικρές εμφανίσεις στις τηλεοπτικές εκπομπές του Cohen, ο Μπόρατ έγινε παγκόσμιος αστέρας μετά την πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε το 2006. Παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως ένα δευτεροκλασάτο δημοσιογράφο από το «εξωτικό» Καζακστάν, ο Βρετανός ηθοποιός αποκάλυψε με τη σάτιρα το ρατσισμό, τη μισογυνία και τον αντισημιτισμό στην Αμερική.

Η ταινία του έσπασε τα box office και ο Cohen αντιλήφθηκε πως πλέον είχε χάσει το «πλεονέκτημα αιφνιδιασμού» και απέσυρε το χαρακτήρα, συνεχίζοντας με τον αντίστοιχα σοκαριστικό «Μπρούνο» και τον «Μεγάλο Δικτάτορα». Το 2018 όμως και μετά την κυκλοφορία της σειράς «Who Is America?» η οποία επικεντρώθηκε στην άνοδο του ρατσισμού στην εποχή του Donald Trump, ο Cohen άλλαξε γνώμη και αποφάσισε πως ήρθε η ώρα για την επιστροφή του Μπόρατ.

«Ένιωθα πως η δημοκρατία βρισκόταν σε απειλή, ένιωθα πως οι ζωές του κόσμου βρίσκονταν σε απειλή και ήμουν αποφασισμένος να ολοκληρώσω την ταινία. Η ταινία αρχικά θα ήταν για τους κινδύνους του Trump και του Τραμπισμού. Αυτό που απέδειξε ο κορωνοϊός είναι πως υπήρχαν θανατηφόρες συνέπειες με το να διαδίδει ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας» τόνισε ο ηθοποιός.

Το σίκουελ του «Μπόρατ» που κυκλοφόρησε μέσω Amazon ήταν μια από τις πρώτες ταινίες που ασχολήθηκε με την κρίση της πανδημίας και υποδυόμενος τον Καζακστανό δημοσιογράφο, ο Cohen μίλησε με αρκετούς «αρνητές» του κορωνοϊού. Δεδομένου ότι πολλοί, όπως ο Rudy Giuliani, δεν τηρούσαν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης όπως τη χρήση μάσκας, ο ηθοποιός εκτέθηκε στον κορωνοϊό, όμως τόνισε πως τελικά θεωρεί το «άξιζε το ρίσκο».

Invision/AP/REX/Shutterstock / Grant Pollard

«Δε θέλω εγωιστικά να υπονοήσω πως ο κόσμος θα έβλεπε το “Μπόρατ” και δε θα ψήφιζε για τον Trump, αλλά αυτός ήταν ο στόχος» εξηγεί ο Cohen, συμπληρώνοντας πως προτεραιότητα του ήταν να κυκλοφορήσει το σίκουελ πριν τις αμερικάνικες εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Τώρα όμως που εκλογές ολοκληρώθηκαν και ο Joe Biden των Δημοκρατικών θα διαδεχτεί τον Trump στο Λευκό Οίκο, ο Cohen θεωρεί ήρθε η ώρα για τον Μπόρατ να βγει στη σύνταξη.

«Επανέφερα τον Μπόρατ λόγω του Trump. Υπήρχε ένας στόχος σε αυτή την ταινία και δε βλέπω το λόγο να το ξανακάνω. Οπότε ναι, τον έχω κλειδώσει στην ντουλάπα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Cohen. Ο εκκεντρικός δημοσιογράφος από το Καζακστάν μπορεί (εκτός απροόπτου) να μην εμφανιστεί ξανά στη μεγάλη οθόνη, όμως συνεχίζει να δίνει μια μάχη εναντίον του Facebook, ενώ ο Cohen πρωταγωνίστησε στο «Η δίκη των 7 του Σικάγο».