Από την Rihanna η πιο σημαντική συμβουλή αντιγήρανσης για τον χειμώνα 2021

i-pio-simantiki-sumbouli-antigiransis-gia-to-xeimona-tou-2021-erxetai-apo-tin-rihanna
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Το αντηλιακό δεν είναι εποχιακό! Και είναι ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση των ρυτίδων».

Εάν διαβάζετε τακτικά τα άρθρα της Beauty Team, σίγουρα ξέρετε ότι οι συμβουλές για χρήση αντηλιακού προσώπου χειμώνα-καλοκαίρι, δεν λείπουν από καμία ρουτίνα ομορφιάς και αντιγήρανσης. Για όλους τους υπόλοιπους, ανακεφαλαιώνουμε: Σύμφωνα με μελέτες, η επιβλαβής ακτινοβολία UV μπορεί να διαπεράσει ακόμα και τα σύννεφα ή τα τζάμια, με αποτέλεσμα να επιτίθεται με τον πιο ύπουλο τρόπο στα κύτταρα της επιδερμίδας σας, χωρίς καν να το αντιλαμβάνεστε. Το άμεσο σύμπτωμα είναι οι δερματικές διαταραχές -όπως ακριβώς το καλοκαίρι: κοκκίνισμα, αίσθηση καύσου, επώδυνος κνησμός, φουσκάλες, έγκαυμα. Μετά, έρχεται η πιθανότητα δημιουργίας μελανώματος. Γι’ αυτό και είναι υποχρεωτικό να φοράτε αντηλιακό προσώπου ακόμη και όταν εργάζεστε στο σπίτι, πολλώ μάλλον όταν κυκλοφορείτε εκτός σπιτιού, ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, με έντονη ηλιοφάνεια ακόμη και το χειμώνα.

Ευτυχώς, που υπάρχουν και οι διασημότητες να μας το θυμίζουν συχνά-πυκνά, με την Rihanna προσφάτως να κάνει μια ανάρτηση στο Instagram, αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές. Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και ιδρύτρια της σειράς καλλυντικών Fenty Beauty και Fenty Skin, γράφει: «Κάνω το καλύτερο δυνατό για να προστατεύσω την μελανίνη μου». 

Για όσους δεν κατανοούν την σημαντικότητα ύπαρξης μελανίνης στο σώμα, η Dr. Jennifer Linder, δερματολόγος χειρουργός και κλινική καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, εξηγεί: «Όταν το δέρμα εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία, η παραγωγή μελανίνης αυξάνεται και το δέρμα σκουραίνει, παρέχοντας ένα επίπεδο προστασίας από τον ήλιο ισοδύναμο ενός αντηλιακού με SPF 2. Όμως, όσο τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας αυξάνονται κατακόρυφα σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας της υπερθέρμανσης, ακόμη και τα άτομα με μελαμψό ή μαύρο χρώμα δέρματος, μπορεί να κινδυνεύουν με καρκίνο». 
Η Dr. Linder τονίζει: «Το χειμώνα δεν μπορείτε να δείτε ή να αισθανθείτε άμεσα την υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν έχει σχέση με τη θερμοκρασία, ούτε με την συννεφιά, μιας και οι βλαβερές ακτίνες έχουν την ικανότητα να διαπερνούν τα πάντα, ακόμη και τα κλειστά παράθυρα του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας». 

Στην ανάρτηση της Rihanna, η οποία ξεπέρασε τα 5 εκατομμύρια likes, διαβάζουμε από την ίδια: «Θα αποκτήσετε πρόωρες ρυτίδες αν νομίζετε ότι το SPF είναι εποχιακό. Το αντηλιακό είναι μακράν ο φθηνότερος και ευκολότερος τρόπος για την πρόληψη των ρυτίδων, όταν εφαρμόζεται καθημερινά, και ακόμη περισσότερο όταν εκτίθεστε σε άμεσο ηλιακό φως, ακόμη και το χειμώνα».

THE BEAUTY TEAM