Ginger Tonic: αυτό χρειάζεται επειγόντως το σώμα σας

ginger-tonic-auto-xreiazetai-epeigontos-to-soma-sas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μάθετε πώς το ζεστό μπάνιο με πιπερόριζα μεταμορφώνεται στο ιδανικό detox τελετουργικό για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Αιώνες τώρα, τα ζεστά μπάνια αποτελούν γα τους Κινέζους μια ολόκληρη ιεροτελεστία με χαλαρωτικά οφέλη για το νου και το σώμα. «Και αυτόν ειδικά τον χειμώνα, μην παραλείπετε σε κάθε “βουτιά” μέσα στην μπανιέρα σας να προσθέτετε τζίντζερ», λέει η Anna Lam, βοτανολόγος, θεραπεύτρια της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής στη Μελβούρνη και δημιουργός της σειράς φροντίδας δέρματος GingerChi. Η Lam εξηγεί: «Το τζίντζερ χρησιμοποιείται στην ευρύτερη ασιατική κουλτούρα εδώ και χιλιάδες χρόνια για μαγειρικούς και ιατρικούς σκοπούς, λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, της ενίσχυσης της κυκλοφορίας του αίματος και της καλύτερης πέψης που προσφέρει. Όμως, αυτή η ινώδης ρίζα γίνεται πολύ πιο απαραίτητη κατά τους ψυχρότερους μήνες, χάρη στις φυσικές θερμαντικές ιδιότητές της, η οποία συμβαδίζει με την παραδοσιακή κινεζική έννοια του Chi -την ενεργειακή δύναμη που ενυπάρχει σε όλα τα ζωντανά πλάσματα του πλανήτη». 

Σύμφωνα με την Lam, για να κυκλοφορήσει το Chi σε όλο το σώμα πρέπει να υπάρχει ισορροπία, η γνωστή ως η αρχαία φιλοσοφία του Γιν και του Γιανγκ. Και το τζίντζερ βοηθά προς αυτό το σκοπό με τον καλύτερο τρόπο. «Η θερμότητα του λουτρού συνδυαστικά με την “καλοκαιρινή” ενέργεια Γιανγκ του τζίντζερ, είναι δυο πολύ απαραίτητα βήματα για να ενωθεί αρμονικά με το Γιν του χειμώνα», εξηγεί η Lam. «Η κατανάλωση πιπερόριζας, είτε ωμή, είτε ως τσάι, όπως και το μπάνιο με φρεσκοτριμμένο τζίντζερ ή έτοιμο σε σκόνη, βοηθούν στη θέρμανση των μεσημβρινών του σώματος, των καναλιών δηλαδή που επιτρέπουν στο Chi να διοχετεύσει όλη τη βιονέργειά του στο σώμα, βελτιώνοντας σημαντικά την ομαλή κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας σε έναν καλύτερο ύπνο και γεμίζοντας με θετική ενέργεια το σύνολο των λειτουργιών του οργανισμού». 

Σύμφωνα με την Lam, το βραδινό λουτρό με τη βοήθεια του τζίντερ είναι επίσης και ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από το έντονο στρες, τον εσωτερικό πανικό και τον διαρκή φόβο που έχει δημιουργήσει η πανδημία και η καραντίνα, βοηθώντας σας να ξυπνήσετε την επόμενη μέρα με πολύ μεγαλύτερη αίσθηση εσωτερικής γαλήνης και σωματικής ευεξίας. «Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο τζίντζερ στην τελετουργία του μπάνιου σας, επιλέγοντας αφρόλουτρα, απολεπιστικά, κρέμες, τζελ και λάδια σώματος με κύριο συστατικό τους αυτή την πανάρχαιη θεραπευτική ρίζα», συμβουλεύει η Lam.

THE BEAUTY TEAM