Τα 2 makeup trends που θα οριοθετήσουν το 2021

ta-2-makeup-trends-pou-tha-oriothetisoun-to-2021-makeup-trends-pou-tha-oriothetisoun-to-2021
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ποιες είναι οι συναρπαστικές και καινοτόμες φόρμουλες που θα λαμπρύνουν την εικόνα σας όλη τη νέα χρονιά;

Η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει πολλές πτυχές της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που κάθε γυναίκα χρησιμοποιεί για το μακιγιάζ της σε καθημερινή βάση. Τα χείλη και τα μάγουλα θα είναι για πολλούς μήνες ακόμη καλυμμένα με μάσκες, αλλά το μακιγιάζ των ματιών θα είναι πάντα στην κορυφή της λίστας για την ανάδειξη της θηλυκότητάς σας. «Ειδικά τα ζωντανά, λαμπερά χρώματα ματιών, που μέχρι πέρσι θεωρούντο εξεζητημένα έως και ακραία, φέτος, δίνουν την ευκαιρία σε κάθε γυναίκα να αισθανθεί με τον πιο εκδηλωτικό τρόπο τη χαρά της ζωής», λέει η makeup artist Rommy Najor στο Allure. «Δυο θα είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές μακιγιάζ για το 2021, και οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία σε κάθε σύγχρονη γυναίκα να αντιμετωπίσει την αρχή του τέλους της πανδημίας με περισσότερη χαρά και αισιοδοξία», λέει η Najor, αποκαλύπτοντας τις τάσεις. 

Δροσερές αποχρώσεις του δέρματος: Η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα σας κάνει λιγότερο προσκολλημένες στα foundation πλήρους κάλυψης, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην λάμψη του φυσικού τόνου της επιδερμίδας σας. «Καθώς όλοι οι makeup artists εστιάζουν περισσότερο στις ρουτίνες περιποίησης του δέρματος ως μορφή αυτο-φροντίδας, οι δροσερές αποχρώσεις των “έξυπνων” προϊόντων, όπως οι ενυδατικές κρέμες με χρώμα και οι κρέμες BB, δημιουργούν την πιο ισχυρή τάση για φέτος», λέει η Najor, τονίζοντας ότι με το λαμπερό τους φινίρισμα και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό και θρεπτικά συστατικά, αυτά τα προϊόντα παραγκωνίζουν τα foundations, ενώ επιπλέον, έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή και δεν τρίβονται στη μάσκα. 

Πολύχρωμο βλέμμα: Όλο και περισσότερες σειρές σκιών και eyeliners που κυκλοφορούν τελευταία, έχουν ξεφύγει από τις συμβατικές και παραδοσιακές αποχρώσεις του μαύρου ή του καφέ, με την πολυχρωμία να δημιουργεί μια νέα επανάσταση στο μακιγιάζ ματιών, αντλώντας έμπνευση από τη δεκαετία του ’70. «Οι ενθουσιώδεις χρωματιστές αποχρώσεις που θυμίζουν ουράνιο τόξο, μπορούν να μετατρέψουν την εικόνα του βλέμματός σας από καταθλιπτική και κουρασμένη σε πιο δροσερή και χαρούμενη», λέει η Najor, προσθέτοντας ότι οι νέες χρωματιστές φόρμουλες έχουν επίσης μεγαλύτερη διάρκεια επειδή οι υφές τους είναι πιο ενυδατικές και κρεμώδεις. Για όσες γυναίκες δεν είναι σίγουρες για το ποιες χρωματιστές σκιές ματιών θα μπορούσαν να επιλέξουν έτσι ώστε να μην φτάσουν στα όρια της υπερβολής, η makeup artist συμβουλεύει: «Συνδυάστε αποχρώσεις που είναι όχι μόνο κοντά στο φυσικό χρώμα των ματιών σας, αλλά και που ταιριάζουν με τη μάσκα προστασίας που φοράτε. Με αυτό το γνώμονα, μπορείτε να απλώσετε ένα διασκεδαστικό χρώμα σκιάς πάνω από το κλασικό μαύρο eyeliner που χρησιμοποιείτε, δημιουργώντας ένα δίχρωμο αποτέλεσμα που θα σας κάνει να νιώθετε σίγουρη για το αποτέλεσμα. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να ελέγξετε την εικόνα του βλέμματός σας σε αρχικό στάδιο, κάτι που σταδιακά θα σας οδηγήσει να πειραματιστείτε σε περισσότερο glamorous χρωματικούς συνδυασμούς, ανάλογα με την ηλικία και το life style σας». 

THE BEAUTY TEAM