Κυκλοφόρησε το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ των Rage Against The Machine για τον ρατσισμό

rage-against-the-machine
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Να θυμάστε, τα παιδιά πάντα παρακολουθούν» τονίζουν οι Zack de la Rocha, Tom Morello, Tim Commerford και Brad Wilk.

Η πανδημία μπορεί να έβαλε ένα απότομο φρένο στην επιστροφή των Rage Against The Machine στις ζωντανές εμφανίσεις, όμως το Αμερικάνικο rap/rock συγκρότημα παραμένει μάχιμο όσο ποτέ και έδωσε στη δημοσιότητα ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Killing In Thy Name» για τις φυλετικές διακρίσεις.

Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τη διεθνή καλλιτεχνική κολεκτίβα The Ummah Chroma και επικεντρώνεται σε έναν δάσκαλο ο οποίος παραδίδει μαθήματα της καταστολής στις ΗΠΑ σε νεαρά παιδιά. Στην αφίσα του ντοκιμαντέρ χρησιμοποιήθηκε η φωτογραφία ενός ανθρώπου δίπλα στα κρανία περίπου 1,5 εκατομμυρίων βισώνων που σφαγιάστηκαν για να τερματιστεί ο αγώνας ανεξαρτησίας των Αυτόχθονων Αμερικάνων.

«Τα ακόλουθα είναι μια καταγραφή πραγματικών γεγονότων. Στόχος είναι αυτό το κομμάτι να αποτελέσει έξοδο κινδύνου από τον μύθο της λεγόμενης λευκότητας και μια πηγή ανακάλυψης. Να θυμάστε, τα παιδιά πάντα παρακολουθούν» αναφέρει η εισαγωγή του ντοκιμαντέρ, στο οποίο κυριαρχεί το «Killing In The Name» των Rage Against The Machine.

«Η μητέρα μου είναι μια λευκή γυναίκα με μια ριζοσπαστική φωνή. Για τρεις δεκαετίες ήταν μια προοδευτική καθηγήτρια σε ένα συντηρητικό λύκειο και ενέπνεε μαθητές να αμφισβητούν το σύστημα – με τι πράξεις και τα λόγια της πάντα δίδασκε ότι ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε τον ρατσισμό και πάντα πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε» αναφέρει ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Tom Morello.

Ο μπασίστας Tim Commerford συμπλήρωσε ότι για τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη των Rage Against The Machine η σύνθεση τραγουδιών με αναφορές στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις «δεν ήταν ποτέ επιλογή, αλλά υποχρέωση» και τόνισε πως θέλει να χρησιμοποιήσει τη μουσική «ως όπλο».

«Η μουσική δε θα υπήρχε χωρίς την πολιτική. Όταν παίζουμε μια συναυλία, εάν συνειδητοποιήσει κάτι ένα παιδί στο κοινό – να ξεκινήσει εκείνη η αλλαγή, τη διαδικασία να σκέφτεται ανεξάρτητα – είναι η πιο σπουδαία στιγμή για τους Rage Against The Machine ως συγκρότημα» υπογράμμισε ο ντράμερ Brad Wilk.