Marianne Faithfull: «Χάνω τη φωνή μου λόγω κορωνοϊού»

marianne-faithfull
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Δε νιώθω καταραμένη ή άτρωτη, απλά νιώθω σαν άνθρωπος» τόνισε η Βρετανίδα τραγουδίστρια.

Την περασμένη χρονιά η Marianne Faithfull νόσησε με τον κορωνοϊό και κατάφερε να τον νικήσει, όμως αυτό δε σημαίνει ότι έμεινε αλώβητη. Όπως αποκάλυψε η ίδια σε μια νέα συνέντευξη της στο Guardian, ο φονικός ιός έχει επηρεάσει τη φωνή της και δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα μπορέσει να τραγουδήσει ξανά.

Σύμφωνα με την 74χρονη τραγουδίστρια, τον περασμένο Απρίλιο νοσηλεύτηκε για 22 μέρες λαμβάνοντας συντηρητική αγωγή και πίστεψε πως η ανάρρωση της οφείλεται σε ένα θαύμα. Ωστόσο, η νόσος της έχει δημιουργήσει νέα προβλήματα υγείας, όπως έντονη κόπωση, προσωρινή απώλεια μνήμης, αλλά και μόνιμη ζημιά στους πνεύμονες.

Yann Orhan

«Ενδέχεται να μην μπορέσω να τραγουδήσω ξανά. Ίσως έχει τελειώσει. Θα με στεναχωρούσε ιδιαίτερα εάν έτσι έχουν τα πράγματα, αλλά από την άλλη, είμαι 74. Δε νιώθω καταραμένη και δε νιώθω άτρωτη. Απλά νιώθω σαν άνθρωπος» δήλωσε χαρακτηριστικά η Faithfull.

Συνεχίζοντας η Βρετανίδα τραγουδίστρια εξήγησε πως η γιατρός της εκτίμησε πως η κατάσταση των πνευμόνων της δε θα επανέλθει πλήρως και η ίδια σχολίασε πως «ίσως από κάποιο θαύμα επανέλθει, δεν ξέρω γιατί πιστεύω στα θαύματα, απλά πιστεύω. Ίσως χρειάζεται, αφού με το ταξίδι που έχω κάνει, τα πράγματα στα οποία έχω υποβάλλει τον εαυτό μου, τα πράγματα που έχω περάσει, είμαι καλά».

Η αποκάλυψη της Faithless έχει ένα γλυκόπικρο τόνο, καθώς ήρθε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του spoken-word άλμπουμ «She Walks in Beauty» με τον Warren Ellis, το οποίο ενδέχεται να είναι η τελευταία της δισκογραφική δουλειά. Το project, στο οποίο συνεργάστηκε επίσης με τους Nick Cave και Brian Eno, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 30 Απριλίου.