Μια «διορθωτική» κίνηση για την κακή στάση του προσώπου στην τηλεργασία

mia-apli-diorthotiki-kinisi-gia-tin-kaki-stasi-tou-prosopou-sas-kata-tin-tilergasia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Zoom στο fitness της όψης σας, από μια celebrity δασκάλα «γιόγκα προσώπου»

Η σημασία της καλής στάσης του σώματος όταν στέκεστε ή περπατάτε -και, κυρίως, όταν δουλεύετε μπροστά από έναν υπολογιστή- έχει σημαντικά οφέλη στην μυοσκελετική υγεία σας μακροπρόθεσμα. Για παρόμοιους λόγους -ίσως και ακόμη πιο σημαντικούς, όταν μιλάμε για την καλή όψη της επιδερμίδας σας-, είναι σκόπιμο να υιοθετήσετε και μια καλή στάση προσώπου ενώ εργάζεστε στο σπίτι. 

Η Mona Moon, μια δημοφιλής στο διαδίκτυο δασκάλα Vinyasa-Aerial-Yin Yoga, και θεραπεύτρια ολιστική αισθητικής με έδρα το Κάιρο, λέει:
«Χωρίς να το αντιλαμβάνεστε πραγματικά, πάρα πολλές ώρες μέσα στην ημέρα το πρόσωπό σας είναι μονίμως σκυφτό πάνω από μια οθόνη laptop, tablet ή smartphone, ένα γεγονός που οδηγεί σε επιτάχυνση της φυσικής διαδικασίας χαλάρωσης του λεπτού δέρματος από το πηγούνι έως το λαιμό. Απ’ την άλλη, το στρες που βιώνετε μέσω των αλλεπάλληλων συνδέσεων στο Zoom, οδηγεί την επιδερμίδα σας να συσπάται διαρκώς ή να μένει σταθερά σφιγμένη, συνδυαστικά με ποικίλες άλλες αφύσικες εκφράσεις του προσώπου, που οδηγούν μοιραία σε εντονότερες ρυτίδες έκφρασης».

Η Moon συμβουλεύει: «Οδηγώντας το κεφάλι σας να κοιτά περισσότερο ευθεία παρά χαμηλά, διατηρώντας περισσότερο ίσιο τον αυχένα και οδηγώντας το πιγούνι σας να είναι μονίμως σε ορθή γωνία με το λαιμό, έχετε κερδίσει το μισό παιχνίδι στη μάχη με τις ρυτίδες και τη χαλάρωση όταν δουλεύετε », συμβουλεύει η Plug και προσθέτει: «Το άλλο μισό έχει να κάνει με μια απλή κίνηση γιόγκα-μασάζ προσώπου, που αξίζει να εκτελείτε όσες περισσότερες φορές μέσα στην εργάσιμη μέρα μπορείτε».

«Είναι μια άσκηση που έχει σαν βάση την τοποθέτηση του στόματος σε ένα στενόμακρο και σφιχτό “O” επί 30 δευτερόλεπτα, συνδυαστικά με ένα ήπιο τράβηγμα του δέρματος από τα ζυγωματικά προς τα πάνω, για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Η πρώτη στάση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό τονώνοντας τους μυς που υποκύπτουν στη χαλάρωση, ενώ η δεύτερη κίνηση αποτρέπει τη δημιουργία ρυτίδων στην περιοχή των ματιών και στο μέτωπο». Εκτελέστε αυτή την άσκηση 3 φορές πριν από κάθε online επαφή σας στο διαδίκτυο και, επιπλέον, φροντίστε να τοποθετήσετε την οθόνη του υπολογιστή λίγο ψηλότερα από το ύψος των ματιών.

THE BEAUTY TEAM