Επανεκκίνηση και πρόωρο τέλος στο «Peaky Blinders»

peaky-blinders Robert Viglasky
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της έκτης και τελευταίας σεζόν της δραματική τηλεοπτικής σειράς του Steven Knight.

Το «Peaky Blinders» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του BBC, όμως σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι περιπέτειες του Tommy Shelby και της οικογένειας του θα ολοκληρωθούν με τον έκτο κύκλο. Η είδηση, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε απογοήτευση και προβληματισμό στους οπαδούς της σειράς, καθώς υπήρχαν ελπίδες πως η αυλαία του «Peaky Blinders» θα έπεφτε στον έβδομο κύκλο.

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι ο σπουδαιότερος κύκλος και είμαστε βέβαιοι ότι οι απίστευτοι οπαδοί θα τον λατρέψουν. Αν και η τηλεοπτική σειρά θα ολοκληρωθεί, η ιστορία θα συνεχιστεί σε άλλη μορφή» τόνισε ο δημιουργός της σειράς, Steven Knight.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μετά τον έκτο και τελευταίο κύκλο του «Peaky Blinders» δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μια κινηματογραφική παραγωγή, αν και ο ίδιος στο παρελθόν έχει σχολιάσει ότι δεν τον ενδιαφέρει μια τέτοια προοπτική. Μένει να φανεί λοιπόν εάν έχει αλλάξει άποψη ή εάν θα αναλάβει κάποιος άλλος σε αυτή την περίπτωση.

Όσον αφορά το τέλος της σειράς, το 2019, λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του πέμπτου κύκλου, ο Knight είχε δηλώσει πως είχε ήδη οραματιστεί την τελευταία σκηνή και εκτίμησε πως χρειαζόταν «τρεις ακόμα» κύκλους για να μπορέσει να φτάσει εκεί που θέλει.