Ποιος ήταν τελικά ο Willy Wonka;

willy-wonka-gene-wilder
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Tom Holland και Timothée Chalamet είναι τα φαβορί για να πρωταγωνιστήσουν στο πρίκουελ του «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας».

Ο Willy Wonka είναι ένας από τους πιο εκκεντρικούς χαρακτήρες της παιδικής λογοτεχνίας που δημιούργησε ο Roald Dahl για το «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» και το «Τσάρλι και ο μεγάλος γυάλινος ανελκυστήρας». Σύμφωνα με δημοσίευμα του Hollywood Reporter, η Warner Brothers έχει αποφασίσει από το 2016 να γυρίσει μια ταινία αφιερωμένη στον αινιγματικό σοκολατοποιό με τίτλο «Wonka».

Σκηνοθέτης της νέας ταινίας θα είναι ο Paul King, ενώ επικεφαλής είναι ο παραγωγός David Heyman, με εμπειρία από τις κινηματογραφικές μεταφορές του Harry Potter. Πηγές του άρθρου αναφέρουν πως το χολιγουντιανό στούντιο στοχεύει σε μια κυκλοφορία την άνοιξη του 2023.

Όσον αφορά τους ηθοποιούς, το 2018 είχε διαρρεύσει ότι ο King εξέταζε τις περιπτώσεις των Ryan Gosling, Donald Glover και Ezra Miller για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως το Collider αναφέρει πως πλέον τα φαβορί είναι ο Tom Holland και ο Timothée Chalamet.

Το «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» εκδόθηκε το 1964 και έχει ήδη μεταφερθεί αρκετές φορές στη μεγάλη οθόνη, με την πιο σπουδαία εκδοχή να είναι με τον Gene Wilder το 1971. Ο Tim Burton γύρισε μια νέα μεταφορά το 2005 με τον Johnny Depp στον ρόλο του Willy Wonka η οποία απέσπασε αρνητικές κριτικές, ενώ ο ίδιος ο Wilder είχε σχολιάσει πως η ταινία ήταν μια «προσβολή» στην τελευταία του συνέντευξη.