H Victoria Beckham εξηγεί την επιστήμη πίσω από τα serum

h-victoria-beckham-eksigei-me-apla-logia-tin-epistimi-piso-apo-ta-serum
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Η διάσημη τραγουδίστρια, σχεδιάστρια μόδας και, προσφάτως «γκουρού» των καλλυντικών, αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του πιο σημαντικού προϊόντος αντιγήρανσης.

Στη δεκαετία του 2000, το πιο δημοφιλές μέλος του ποπ συγκροτήματος Spice Girls ονόματι Victoria Caroline Adams, ήταν περισσότερο γνωστή με ψευδώνυμο «Posh Spice» εξαιτίας του ιδιαίτερα κομψού στιλ της στη σκηνή.  Όμως, ο βρετανικός Τύπος της είχε κολλήσει κι ένα άλλο, διόλου κολακευτικό παρατσούκλι -«Spotty Spice»- εξαιτίας των ουλών που είχε στο πρόσωπό της από την έντονη εφηβική ακμή που την ταλαιπωρούσε και ως ενήλικη.

«Είχα πολύ κακό δέρμα όταν ήμουν νεότερη», λέει η 46χρονη σήμερα Victoria Beckham στο Into The Gloss. «Κάλυπτα συνεχώς τα σπυράκια και τα σημάδια της ακμής μου με έντονο μακιγιάζ και πολλά άλλα “τοξικά” παλιοπράγματα που μου παρείχαν ένα πρόσκαιρο καμουφλάζ, αλλά ευτυχώς εδώ και μερικά χρόνια δεν χρειάζεται να ανησυχώ πάρα πολύ για αυτό. Όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο το δέρμα μου νιώθω να ξαναγεννιέται».
Μολονότι η Beckham δεν έχει ποτέ αποκαλύψει ποιες διαδικασίες ακολούθησε για να μεταμορφώσει την υφή της επιδερμίδας της (με τη βοήθεια του Dr. Harold Lancer, του πιο διάσημου δερματολόγου στις ΗΠΑ), εντούτοις δεν είναι καθόλου φειδωλή σε μυστικά από την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς της και τα προϊόντα που προτιμά περισσότερο. Μάλιστα, όντας πλέον και η ίδια μια αυθεντική «γκουρού» της περιποίησης της επιδερμίδας χάρη στην προσωπική σειρά καλλυντικών που δημιούργησε και κυκλοφορεί με το όνομά της (Victoria Beckham Beauty), η πρώην «Spotty Spice» μπορεί πλέον να παρέχει έγκυρες συμβουλές ομορφιάς και αντιγήρανσης, με τα εχέγγυα της επιστημονικής γνώσης που έχει αποκτήσει. 

«Εάν ένα πράγμα δεν θα αφαιρούσα ποτέ από τη ρουτίνα φροντίδας της επιδερμίδας μου όσο μεγαλώνω, αυτό είναι ο ορός», λέει η Beckham, και εξηγεί: «Τα serums είναι καλλυντικές φόρμουλες με υπερσυμπυκνωμένα συστατικά, που έχουν σχεδιαστεί για να διεισδύουν στο δέρμα με τρόπους που οι ενυδατικές κρέμες και οι λοσιόν δεν μπορούν, παρέχοντας βαθιά κυτταρική θρέψη και προάγοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης». 
Για την σύγχρονη κοσμετολογία, αυτά τα σούπερ-δραστικά προϊόντα αποτελούν την αιχμή της τεχνολογίας στον τομέα της ενυδάτωσης, της λάμψης και της αντιγήρανσης της επιδερμίδας, τα οποία έρχονται με ένα πλήθος πλεονεκτημάτων, όπως είναι η εξομάλυνση των λεπτών γραμμών, η αύξηση της πυκνότητας και της σταθερότητας του δέρματος, η επιτάχυνση της κυτταρικής κίνησης, η ενίσχυση της φωτεινότητας και η διόρθωση του αποχρωματισμού του προσώπου, όλα μαζί, στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. 

Υπάρχει όμως μια ολόκληρη «επιστήμη» πίσω από το σωστό τρόπο χρήσης ενός serum. Μέσα από τη στενή συνεργασία της με τον διάσημο καθηγητή Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας Βλαστοκυττάρων Dr. Augustinus Bader -με σκοπό την δημιουργία και ανάπτυξη της δικής της σειράς καλλυντικών-, η Beckham εξηγεί όλα τα σωστά βήματα εφαρμογής και τον χρόνο απορρόφησης που απαιτείται για κάθε φόρμουλα ορού που απλώνετε στην επιδερμίδα σας, πριν προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο προϊόν φροντίδας μετά. 

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα Victoria Beckham Beauty διαβάζουμε:

- Κάθε φόρμουλα serum απορροφάται μέσα σε 30 έως 60 δευτερόλεπτα. Αν παρατηρείτε ότι αυτή η διαδικασία χρειάζεται περισσότερο χρόνο, σημαίνει ότι είτε η ποιότητα του προϊόντος δεν είναι καλή, είτε κάτι κάνετε λάθος εσείς. 

- Για τη μεγιστοποίηση της απορρόφησης, συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό για να ανοίξουν οι πόροι και να αρχίσετε να εφαρμόζετε το serum ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα νωπό. Έτσι, τα συστατικά θα μεταφερθούν άμεσα από τους πόρους στους σμηγματογόνους αδένες, όπου από εκεί και μετά θα δράσουν στο βάθος της επιδερμίδας. 

- Σημαντικό επίσης είναι να απλώνετε τον ορό εκτελώντας ελαφρές μαλάξεις, ξεκινώντας από την περιοχή των ζυγωματικών -καθώς αυτή η περιοχή του προσώπου είναι συνήθως πιο ξηρή από το μέτωπο, το πιγούνι και τη μύτη. Στη συνέχεια, φτάστε μέχρι το λαιμό και το ντεκολτέ. 

- Η χρήση υπερβολικής ποσότητας, όπως και η εφαρμογή μετά την ενυδατική κρέμα είναι ένας ακόμη παράγοντας που όχι μόνο θα μειώσει την αποτελεσματικότητα ενός serum, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει ερεθισμό. 

- Το ίδιο θα συμβεί εάν απλώσετε στην επιδερμίδα σας δυο διαφορετικούς τύπους ορού μαζί. Συνιστάται να εφαρμόζετε πρώτα τους «καθαρούς» ορούς, οι οποίοι περιέχουν υαλουρονικό οξύ, περιμένοντας να απορροφηθούν πριν απλώσετε ένα serum με βάση λιπίδια και βιταμίνες, ώστε να μην μπλοκαριστούν οι πόροι και οι σμηγματογόνοι αδένες. «Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε δυο διαφορετικά serum πρωί ή βράδυ, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, με βασικό κανόνα τον εξής: ενυδατικό serum μόλις ξυπνήσετε και αντιγηραντικό πριν πέσετε για ύπνο», συμβουλεύει η «Dr.» Beckham.

THE BEAUTY TEAM