Ο Donald Trump απογοήτευσε τον Joe Exotic

Joe-exotic-tiger-king
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Δεν έλαβε τελικά χάρη ο «Tiger King» του Netflix, ο οποίος είχε κανονίσει να τον παραλάβει από τη φυλακή μια λιμουζίνα-αγροτικό.

Τις τελευταίες μέρες της προεδρίας του, ο Donald Trump απένειμε συνολικά 143 χάρες, κυρίως σε πολιτικούς συνεργάτες του, αλλά και σε ορισμένους αστέρες του θεάματος όπως τον Lil Wayne και τον Kodak Black. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Joe Exotic του «Tiger King», μια από τις τηλεοπτικές περσόνες που σημάδεψαν το πρώτο lockdown, να νιώθει αρκετά σίγουρος πως σύντομα ο ίδιος θα βρισκόταν εκτός φυλακής.

Ο Joseph Allen Maldonado-Passage, όπως είναι το πραγματικό όνομα του, εκτίει ποινή φυλάκισης 22 ετών για το σχέδιο του να δολοφονήσει την Carole Baskin, ιδιοκτήτρια ενός ανταγωνιστικού ζωολογικού κήπου. Τελικά όχι μόνο απέτυχε το σχέδιο του Maldonado-Passage, αλλά η Baskin έκτοτε έχει αποκτήσει την κυριότητα του ζωολογικού κήπου του.

Μετά την κυκλοφορία της σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix, ο Joe Exotic έγινε μια καλτ προσωπικότητα και ο ίδιος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δημοσιότητα και απήχηση του, ώστε να του απονεμηθεί χάρη. Ο Donald Trump άλλωστε είχε σχολιάσει πως θα έριχνε «μια ματιά στο θέμα» και ο Exotic του έστειλε μια επιστολή 257 σελίδων, ενώ απευθύνθηκε για βοήθεια και στην Kim Kardashian, η οποία έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη μεταρρύθμιση των φυλακών των ΗΠΑ.

Έτσι λοιπόν, ο Joe Exotic αισθανόταν ιδιαίτερη σιγουριά πως σύντομα θα αποφυλακιζόταν, σε βαθμό που είχε κανονίσει να τον παραλάβει μια εντυπωσιακή λιμουζίνα-αγροτικό από τη φυλακή όπου κρατείται. Σύμφωνα με δηλώσεις των δικηγόρων του, ο Exotic δεν ήθελε να κάνει μια δημόσια εμφάνιση μέχρι να φροντίσει τα μαλλιά του, η οποία όμως τελικά ήταν αχρείαστη.