Lady Gaga: οι λεπτομέρειες πίσω από την πιο επίσημη εμφάνιση της ζωής της

lady-gaga-oi-leptomereies-piso-apo-tin-pio-episimi-emfanisi-tis-zois-tis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Τι χείλη, τι μάτια, τι περίτεχνος κότσος, τι λεία επιδερμίδα ήταν αυτή; Όλα, για χάρη του Joe Biden.

Κατά την τελετή ανάληψης της αμερικανικής προεδρίας από τον Joe Biden, η Lady Gaga είχε την τιμή να είναι εκείνη η τραγουδίστρια που θα ερμήνευε -με τον δικό της, αξεπέραστο τρόπο- τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ. Προφανώς, ήταν μια ιδανική στιγμή για την 34χρονη σύγχρονη βασίλισσα της ποπ για να θαμπώσει το τηλεοπτικό κοινό σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όχι μόνο μέσα από τις φωνητικές της ικανότητες ή την συναρπαστική τουαλέτα που δημιούργησε ο οίκος Schiaparelli αποκλειστικά για την τελετή, όσο για το μακιγιάζ της, το οποίο θα μείνει στην Ιστορία. 

Βάζοντας τη δική της πινελιά σε μια φαντασμαγορική updo κόμμωση -με τις πλατινένιες πλεξούδες να σχηματίζουν μια κορώνα στην κορυφή του κεφαλιού της- η Lady Gaga φρόντισε να ακολουθήσει ένα αυστηρά λιτό και φυσικό μακιγιάζ, αναδεικνύοντας τη φωτεινότητα των χαρακτηριστικών της. Ωστόσο, το δυνατό μήνυμα ήρθε από τα χείλη της. 
Γνωρίζοντας καλά ότι επί 57 δευτερόλεπτα (όσο διαρκεί ο εθνικός ύμνος που τραγούδησε η ίδια με τη συνοδεία της μπάντας των αμερικανικών πεζοναυτών) όλος ο πλανήτης θα κρεμόταν από τα χείλη της, η Lady Gaga επέλεξε ένα κατακόκκινο τολμηρό κραγιόν -ένα διαχρονικό σύμβολο χειραφέτησης των γυναικών και των αγώνων για ίσα διακαιώματα μεταξύ των δυο φύλων. 

Η επί χρόνια προσωπική σύμβουλος ομορφιάς της Lady Gaga και celebrity makeup artist Sarah Tanno, υπεύθυνη για την εικόνα της ποπ σταρ στην πιο ιστορική εμφάνιση της ζωής της, λέει: «Επιλέξαμε από κοινού, η επιδερμίδα της να αποτελέσει έναν λείο και αφαιρετικό καμβά με ελάχιστη κάλυψη. Ήταν κάτι που θα της επέτρεπε να εκτελεί με απόλυτη φυσικότητα όλες τις εκφραστικές κινήσεις της κατά τη διάρκεια του τραγουδιού». Αλλά η επιλογή του κραγιόν έπρεπε να ήταν όσο περισσότερο δυναμική. «Γι’ αυτό και συμφωνήσαμε στο ζεστό κόκκινο κραγιόν από τη χειμωνιάτικη σειρά Haus Laboratories by Lady Gaga, και συγκεκριμένα, το Le Monster Matte #1950 -μια απόχρωση που ενσωματώνει όλη την γοητεία του παλιού Hollywood», αποκαλύπτει η Tanno. Στη συνέχεια, τα μάτια της Lady Gaga σκιάστηκαν με μια απαλή καστανόχρωμη στρώση από την παλέτα #1 της σειράς The Fame του Haus Laboratories, ενώ το μήκος των βλεφαρίδων της ενισχύθηκε με τη βοήθεια της μάσκαρα Velvet Noir του Marc Jacobs Beauty. «Μερικές απλές πινελιές από μπρονζέ ρουζ στα μάγουλά της, ήταν το “εικονικό” αντιστάθμισμα στην παγωνιά που επικρατούσε στην ατμόσφαιρα την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου», συμπληρώνει η Tanno.

THE BEAUTY TEAM