Keira Knightley: Τέλος οι ερωτικές σκηνές υπό σκηνοθετικές οδηγίες ανδρών

keira-knightley Dan Kosmayer
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

«Εν μέρει από ματαιοδοξία, αλλά και λόγω του ανδρικού βλέμματος» ξεκαθάρισε η Βρετανίδα ηθοποιός για την απόφαση της.

Το γύρισμα μιας ερωτικής σκηνής συχνά αποτελεί μια ιδιαίτερα αγχωτική εμπειρία για τους ηθοποιούς, είτε πρόκειται για ανερχόμενους αστέρες είτε για εδραιωμένα ονόματα του Χόλυγουντ. Σε μια νέα συνέντευξη της στο podcast «Chanel Connects», η Keira Knightley μίλησε για την απόφαση της να μη γυρνάει πλέον ερωτικές σκηνές με άνδρες σκηνοθέτες, εκφράζοντας παράλληλα τους προβληματισμούς της για το λεγόμενο «ανδρικό βλέμμα».

Στη συζήτηση της με την κινηματογραφίστρια Lulu Wang και τη δημοσιογράφο Diane Solway, η Βρετανίδα ηθοποιός εξήγησε πως άλλαξε άποψη για το γύρισμα ερωτικών σκηνών αφού απέκτησε παιδιά, ενώ σχολίασε πως αισθανόταν άβολα όποτε έπρεπε να εμφανιστεί γυμνή «μπροστά από μια ομάδα ανδρών».

Shutterstock / Steve D. Mack

«Εν μέρει έχει να κάνει με ματαιοδοξία, αλλά επίσης και με το ανδρικό βλέμμα. Νιώθω πολύ άβολα τώρα όταν πρέπει να ερμηνεύω για το ανδρικό βλέμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά η 35χρονη ηθοποιός. Ενώ αναγνώρισε το γεγονός ότι ορισμένες φορές χρειάζεται να «δείχνει καυτή» για τους σκηνοθέτες και ότι οι ερωτικές σκηνές μπορεί να είναι απαίσιες, υπογράμμισε πως η ίδια απλά δεν έχει το ενδιαφέρον για αυτές πια.

«Είμαι πολύ ματαιόδοξη και αυτό το κορμί έχει κάνει δυο παιδιά τώρα οπότε απλά θα προτιμούσα να μην κάθομαι γυμνή μπροστά από μια ομάδα ανδρών» εξήγησε η Knightley συμπληρώνοντας «δεν είναι απόλυτο απαγορευτικό», αλλά αφορά μονάχα τις ταινίες με άνδρες σκηνοθέτες.