Ο Harry Potter θα μαγέψει (και) τη μικρή οθόνη

harry-potter
ΤΡΙΤΗ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Σε πρώιμο στάδιο βρίσκεται ανάπτυξη μιας live-action τηλεοπτικής σειράς που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσω του HBO Max.

Η Warner Brothers φαίνεται πως έχει εμπνευστεί από την Disney και έτσι μετά το δικό της κινηματογραφικό σύμπαν βασισμένους στους ήρωες της DC, αποφάσισε να γυρίσει μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη σε ένα franchise της μεγάλης οθόνης, τον Harry Potter. Σύμφωνα με άρθρο του Hollywood Reporter, παραγωγοί και σεναριογράφοι του στούντιο επεξεργάζονται ιδέες για το πώς θα μπορούσε να μεταφερθεί ο κόσμος της J.K. Rowling στη μικρή οθόνη.

Πηγές του άρθρου αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, οπότε δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για την πλοκή της σειράς ή τους ηθοποιούς που ενδεχομένως θα αποτελέσουν στόχοι. Η live-action τηλεοπτική σειρά προορίζεται για τη πλατφόρμα streaming της Warner, το HBO Max, στα πρότυπα των αντίστοιχων σειρών της Disney με τους ήρωες της Marvel και της Lucasfilm.

Αναμφίβολα οι σεναριογράφοι και παραγωγοί της Warner έχουν άπειρες προοπτικές που θα μπορούσαν να εξετάσουν, από το να λειτουργήσει ως spin-off ή συνδετικός κρίκος των ταινιών Harry Potter και «Φανταστικά ζώα» ή κάτι εντελώς καινούριο. Οι οχτώ ταινίες του Harry Potter είχαν σημειώσει τεράστια θραύση στα box office (με τα συνολικά έσοδα να εκτιμώνται στα επτά δισεκατομμύρια δολάρια), αλλά η πρίκουελ σειρά ταινιών δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Πέραν των προβλημάτων που έχει αντιμετωπίσει η παραγωγή της τρίτης ταινίας – τόσο λόγω της πανδημίας, όσο και της αντικατάστασης του Johnny Depp – οι τρανσοφοβικές απόψεις της Rowling έχουν διχάσει τους αναγνώστες της. Οι πρωταγωνιστές των κινηματογραφικών μεταφορών των βιβλίων της – Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint και Eddie Redmayne – έχουν καταδικάσει τις σχετικές δηλώσεις.